July 21, 2011

Frigarui cu creveti si salata de varza cu avocado/ Shrimp skewers and avocado coleslaw


A venit din nou timpul caldurilor mari, a gratarelor si salatelor. A pietei pline de fructe. Stiu ca va sta cu noi doar putin si vreau sa profit din plin. Un gratar cu salata este chiar potrivit, rapid si gustos. Iar frigaruile sunt si bune si prezentabile. Va amintesc numai, in cazul in care folositi frigarui de metal, ca sunt foarte fierbinti cand le iei de pe foc. As fi vrut sa imi aminteasca si mie cineva, pentru ca se pare ca am uitat si am ramas cu amprenta frigaruii pe varful degetelor... Nu imi amintesc de unde stiu, poate ca stiti si voi, un albus de ou crud este foarte bun de pus pe arsuri. Am folosit de multe ori si a functionat de fiecare data, dati imediat pe arsura cu albus si tineti cat puteti de mult, pana la o jumatate de ora sau mai mult, reaplicand. De durut m-au durut degetele, dar acum am doar semne in loc de basici, si mana este complet functionabila :)

Sa revin la frigarui, ideea am luat-o de la Laura Calder, dar avand in minte o salata cu avocado m-am gandit sa dau frigaruilor o tenta mexicana, asa ca le-am marinat in putin suc de lamaie verde si cilantro (frunze de coriandru). Salata am adaptat-o dupa reteta uneia din concurentele de la show-ul Next Food Network Star. Combinatia de avocado cremos cu varza si castravetii crocanti este delicioasa, iar ceapa rasa cu curatatorul de legume isi lasa o aroma subtila, fara gust predominant de ceapa.

Ingrediente:

16 creveti cruzi, curatati de crusta
1 dovlecel feliat pe lung in felii foarte subtiri cu curatatorul de legume
1/4 cup (60 ml) ulei de masline
zeama de la 1/2 lamaie verde
sare, piper si ardei rosu iute pisat dupa gust
1-2 linguri de cilantro tocat (frunze de coriandru)

In cazul in care folositi bete de lemn, este necesar sa fie inmuiate in apa cel putin o jumatate de ora inainte, pentru a nu se arde pe gratar.
Se inveleste fiecare crevete intr-o felie de dovlecel si se aranjeaza pe bete. Se pun intr-o tava adanca. Se amesteca uleiul, zeama de lamaie verde, sarea, piperul, ardeiul iute si cilantro si se toarna peste frigarui, intorcandu-se sa fie bine acoperite. Se lasa sa se marineze cel putin 30 de minute in frigider.
Se prajesc pe gratarul incins la foc mediu 2 minute pe fiecare parte, pana cand cozile crevetilor se fac roz si dovleceii sunt usor rumeniti.


Salata de varza cu avocado

1 avocado
zeama de la 1 lamaie verde
aprox 2 cani de varza tocata
1 castravete mare curatat de coaja si taiat subtire cat betele de chibrit
1/2 ceapa rosie rasa cu curatatorul de legume
1 ardei jalapeno curatat de vine si seminte, tocat marunt
2-3 linguri cilantro tocat (frunze de coriandru)
sare si piper dupa gust
2 linguri ulei de masline

Se curata avocado si se amesteca cu zeama de lamaie verde, pana cand avocado incepe sa se zdrobeasca. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca bine.

Pofta buna!

6 comments:

FLORY said...

Imi place mult ideea de varza cu avocado,e musai sa-ncerc,cat despre frigarui...minunate,pupici!

sarah said...

imi plac tare mult fructele de mare,crevetii fiind preferatii mei.foarte frumoasa prezntarea.
cat despre arsuri ,eu folosesc o crema cu 1% argint (dermazin 1% silver sulfadiazine se cheama) si nu raman urme foarte vizibile iar durerea dispare la maxim 5 minute de la aplicare.
pupicei

Delicioasa said...

Super delicioase! Abia astept sa le pregatesc si eu. Minunata idee :)

Mihaela said...

Flory, multumesc, si eu am fost foarte curioasa de combinatia de avocado si varza, si de asta am retinut-o, si ne-a placut foarte mult, si mie si sotului :)

Sarah, si mie imi plac crevetii, iar pe gratar sunt si mai aromati, focul deschis le da o aroma superba. Multumesc pentru sfatul cu crema cu argint, nu am stiut pana acum si nici nu am vazut niciunde. Albusul este mult mai la indemana mea, am ramas numai cu durerea pentru vreo jumatate de ora :)

Delicioasa, multumesc, sunt sigura ca o sa iti placa :)

Ellie said...

Mihaela, Ce frumoasa prezentare! Elegant cu feliile de dovlecei...
Si salata de varza cu avocado este ceva nou pentru mine. Nu m-am gandit sa combin varza cu avocado niciodata...si chiar zilele trecute le-am avut be ambele:). Poate next time o sa incerc si eu.
Multumesc mult pentru reteta! ...Si ideea cu albusul:)...

catkitchen said...

vai , vai !!!! ... astea sunt o nebunie !!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails