November 07, 2011

Atentie, se filmeaza!

Pentru ca mai multe fete si-au exprimat "teama" de a face macarons, m-am gandit sa filmez procesul de executie :) Cu sotul pe post de cameraman, iata ce a iesit:




Din pacate, pudra de capsuni este destul de "fussy" (pretentioasa) si nu prea vrea sa se coaca, asa ca nu totul a mers chiar bine. Am incercat 3 ture cu combinatii diferite intre zaharul pudra si pudra de capsuni, cu o reusita (dar prea cleioasa, groasa), un esec, si o reusita partiala :)
Sper ca va place video-ul si revin maine cu poze si retete.

20 comments:

Bianca said...

Super Mihaela. Multumim mult. Si eu am incercat macarons dar...esec ca nu mi-au iesit, nu au crescut...
Au fost buni la gust la final dar neaspectuosi.
Pupici.
Apropo...cum trebuie sa fie macarons-i? Asa ca bezeaua si dupa o zi doua sau a doua zi mai moi? Eu i-am pus in frigider din cauza ganache-ului si i-am acoperit cu folie si a doua zi erau moi...ti se topeau in gura.

Mihaela said...

Bianca, multumesc pentru mesaj :) Macarons-ii trebuie sa fie asa cum ai zis tu, crocanti la inceput si moi dupa o zi de stat in frigider, cand se "imbina" aromele. Sunt asa de buni, sper sa ii mai incerci, in special cand ai albusuri extra, si imi place ca ii poti programa sa ii faci in ziua in care ai timp :)

Emily said...

draga mea, am si eu la activ deja 2 incercari de a face macarons, prima ... un esec si un dezastru de care nu vreau sa-mi amintesc :)), a doua cu niste macarons cu picioroange :)) verzulii, desi trebuiau sa iasa mov :)) insa extrem de deliciosi!
Sper, mai ales acum, la a 3-a incercare sa-mi iasa si mie :))

ms pt filmulet! extrem de folositor! :* zi frumoasa si plina de soare

Unknown said...

cu placere am urmarit video-ul, chiar aveam teama de a face macarons, nu le prea cunosc gustul - nu-s un mare fan al dulciurilor - mama stie:))...dar totusi am in casa vreo 2-3 innebuniti dupa ceva dulce - dar intr-o zi cu soare am sa-mi iau inima in dinti si am sa fac si eu!
te pup

Unknown said...

De sf Mihail si Gavril, la multi ani si muuulta muuulta sanatate! ... si sa ne postezi cat mai multe retete mumoase de macarons, cupcakes, creme apetisante, retete dulci si sarate!

coco said...

bravo , bravo , bravo...macarons ...mmmmm...vreau si eu unul...una..:)))

Lilly said...

Multumim Mihaela, ma bucur sa te vad!Le incerc iar.Vedem ce iese!

Roxana GreenGirl {A little bit of everything} said...

Eu am mancat doar de cateva ori macarons dar nu am facut niciodata si nici nu stiu daca voi avea sansa tinand cont ca nu mai mananc oua.
Esti foarte naturala in fata camerei :) Felicitari! Sper ca vor mai urma multe alte clipuri :)

Neli said...

Sunt magulita de a fi invitata in bucataria ta si de a urmari cum se fabrica macarons.Am mancat de mai multe ori, dar nu am incercat niciodata.Poate o data ...
Te imbratisez cu drag.

FLORY said...

N-am avut nici o tentativa sa fac macarons dar tu m-ai convins!Te pup!

Andreea said...

La multi ani Mihaela! Sa fii fericita!

Mie mi-au trebuit muuuulte incercari (nu spun cate, 'ca ma rade' blogosfera :))) ) pana am reusit macaronii si le-am aflat secretul. Cantitatea ingredientelor variaza destul de mult de la o reteta la alta, dupa cum sigur ai remarcat, rezulta ca secretul reusitei este in cat de curgatoare este compozitia. Uneori trebuiesc chiar si 2 ore pana se usuca macaronii cum trebuie, deci nici timpii de uscare nu-s aceeasi mereu, ci depind de cat de umed ori uscat e in bucatarie.
Fain clipul si bravo pt idee! :)
Imaginile fac mereu mai mult decat 1000 de vorbe.

Din bucataria mea said...

Multumim pentru filmulet!Foarte instructiv!Pup!

Irina said...

Felicitari! Ai avut o idee excelenta, bravo!

Bianca said...

Mersi de lamuriri.
Am uitat sa spun: LA MULTI ANI!!! pt ziua de nume.
Pupici

Ana Maria Ciolacu said...

La multi ani, iti spun si eu dupa ultima suta de metri. Sper ca te-ai distrat daca ai sarbatorit. Pupicei, si minunat video-ul! Esti o scumpa! <3

Sanda said...

In primul rand iti doresc "La multi ani!"
Apoi vreau sa-i multumesc si sotului tau ca te-a filmat, astfel tu ne-ai putut arata foarte clar ce si cum. Ah, pana nu uit: esti foarte fotogenica si tare indemanatica.
Eu nu am incercat niciodata sa fac macaroons, dar dupa ce am vizionat filmuletul tau m-as incumeta sa incerc. Multumesc!

Mihaela said...

Multumesc fetelor pentru mesaje si pentru urari, ma bucur ca v-a placut filmuletul, chiar am avut emotii dupa ce l-am postat ce reactii o sa atraga :)

Andreea, ai dreptate, fiecare combinatie de macarons difera la cantitati si timp de uscare, dar odata ce "prinzi" tehnica este mai usor. Si eu am avut multele mele esecuri, dar e important ca persevaram si invatam :)

Jo@Jocooks said...

Buna Mihaela,
Esti pro la macarons. Nu am incercat niciodata sa fac, pentru ca mi-e frica. Poate untrun weekend lun o sa incerc.
Multumesc. :)

Retetele lui Ari said...

foarte fain video, multumim pt munca ta! De ce trebuie neaparat sa fie atat de vechi (24h) albusurile si doar cateva ore?

Mihaela said...

Ari, cand stau separate, albusurile isi schimba textura si devin mai apoase, deci se vor comporta altfel cand sunt batute. Am "vazut" (citit) ca se folosesc si albusuri proaspat separate si/sau le pun in microunde cateva secunde. Eu nu am incercat inca varianta asta, asa ca le las cu o zi inainte la temperatura camerei intr-o cutie cu capac. Multumesc pentru vizita si pentru mesaj :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails