November 01, 2012

Dulce Romanie - Provocare de noiembrie

Surpriza, surpriza! Cu scuzele de rigoare pentru linistea din ultima vreme de pe blogul meu, despre care va voi povesti in curand, azi va invit sa participati la un eveniment special.

Dupa doi ani de pelegrinat prin lume, Dulce Romanie poposeste in noiembrie 2012 "acasa". Nu m-am gandit niciodata la ce amploare o sa ia proiectul meu atunci cand l-am inceput, si mai ales sa dureze asa mult, mai ales dupa timidul start, cand intrebam in stanga si in dreapta cine vrea sa gazduiasca. Multumesc tuturor care s-au implicat, au participat, au gatit, tuturor gazdelor si tuturor celor care au crezut in Dulce Romanie.

Si ce s-a intamplat in tot timpul asta? Am gatit de zor, cu peste, miel si pui, cu prune, piersici, ciresefructe de padure si dovleac. Mere si pere "in panere", dar si ingrediente mai putin cunoscute: ghimbir si dulce de leche. Am gatit cu dragoste cea mai buna reteta, am facut prajiturele de Craciun, preparate pentru Paste, ziua recoltei si ne-am amintit de copilarie. Am combinat vinul cu cafeauanucile cu usturoi, branza de capra cu zmeura si ne-am "dezmatat" in ciocolata. Ne-am indulcit cu miere, caramel si frisca si ne-am aromat cu levantica, hrean, menta si busuioc. Am facut cupcakes si apoi ne-am detoxifiat, am fost putin vegetarieni cu vinete si mai sanatosi cu sparanghel, spanac, voinicica si ciuperci. Am fost pe meleaguri romanesti, americane, canadiene, italiene si in Tara Sfanta. Toate colturile tarii s-au aratat dornice sa gazduiasca: Iasul, Suceava si Moldova, Brasovul, Clujul, Timisoara, si binenteles, Bucurestiul. (Alo, Craiova, se aude?? :) (Pentru lista completa a editiilor Dulce Romanie, vizitati pagina oficiala)

Fotografie preluata de aici.


De ce am ales sa gazduiesc din nou Dulce Romanie? Pentru ca nu am vrut sa impun niciunei gazde ingredient sau tema, si cum va spuneam cu ceva timp in iulie, oare cum altii sarbatoresc si noi nu, voiam sa va mobilizez sa sarbatorim Romania. O provocare de noiembrie, a carei parada va fi anuntata dis de dimineata pe 1 Decembrie, va sarbatori ZIUA ROMANIEI. Cu bune si rele, cu dezamagiri si bucurii, cu totii o iubim si ramane o parte din noi oriunde am fi. Asa ca va invit sa gatim, sa pregatim si sa decoram in culorile rosu, galben si albastru, sau orice va inspira si spune: Romania. Orice preparat autentic romanesc prezentat intr-un cadru autentic romanesc. Vreau sa ne inspiram de la altii si sa luam ce e mai bun, fara sa fim invidiosi. Vreau sa se scrie la ziar: "bloggerii romani sarbatoresc Romania!" Vreau sa fie MARE! Vreau sa fie sarbatoare! Avem un cuvant de spus, hai sa il facem auzit!

Va astept retetele voastre publicate in noiembrie 2012 pana pe data de 28 noiembrie 2012 pe adresa de e-mail: p_michaela@yahoo.com. Va rog includeti in e-mail: numele vostru, numele blogului vostru, numele preparatului, adresa la care este publicat preparatul si o fotografie a preparatului. Nu uitati sa specificati ca retetele participa la Dulce Romanie si sa postati un link catre acest post. Daca nu aveti blog si vreti sa participati, trimiteti numele vostru, reteta si o fotografie a preparatului.
Retetele vor fi publicate in ordinea primirii. Adunarea va fi pe 1 decembrie.

Sa inceapa gatitul!

17 comments:

Dana said...

Ma bucura tare mult ideea ta. Voi participa cu drag si cred ca va fi o parada reusita si plina de sentimente.

catkitchen said...

Mihaela , imi place provocarea si abia astept sa gatesc ceva !!! Cat despre aceasta tara , ar trebui cu totii sa ne mandrim cu ea , e frumoasa foc !!! Eu mereu aleg sa vad tot ce e frumos in ea si nu ma gandesc la celelalte lucruri mai putin placute !!! Alegerea e a noastra !!! ;)

Irina (Bucataria Irinei) said...

Frumoasa provocare! Sper sa imi vina inspiratia si sa pregatesc ceva autentic romanesc.

Lubita Iancu said...

Frumoasa provocare,felicitari pentru idee!!!abia astept sa-mi"clatesc ochii"la bucatele gatite de fete;succes tuturor!!

Alexandrina said...

Daca luna trecuta am ratat provocarea, poate luna asta voi fi mai pe faza...
Abia astept parada!

sara & Miki said...

Minunata ideea... felicitari!

Ramona Alina said...

Frumoasã provocare, multumim:)

Unknown said...

Super ideea Mihaela! Imi place tare mult provocarea asta pentru ca tara noastra merita sa fie apreciata pentru lucrurile bune si frumoase din ea! Ma duc sa ma inarmez cu forte si idei ;)

Rita Oarga said...

Dulce Romanie este cel mai bun loc pentru a sarbatori Ziua Nationala a Romaniei. Abia astept sa vad parada. Multumim de idee.

coco said...

abia astept sa vad ce minunatii apar pe aici...sunt gurmanda :)))

Simona said...

Super idee ai avut cu tema lunii!! Bravo! Cu drag particip la provocarea de luna asta, si poate odata, voi apuca sa preiau si eu stafeta lunara :)
Pup cu drag

Adina said...

Ce provocare frumoasa!Deja caut prin casa tot ce arata romanesc,sa-mi impodobesc pozele.

Andie said...

Da! Buna idee Mihaela, te sustin! Ma voimobiliza corespunzator!

simplu si bun said...

Minunata idee! Vom participa cu siguranta!

Diana said...

Fantastica idee! Felicitari. Cu siguranta vor defila retete una si una. Sper sa imi permita timpul sa fac si eu ceva.

pansy said...

Abia acum am reusit sa postez,poate nu e prea tarziu

Alexandrina said...

Din pacate nu am reusit sa pregatesc ceva, am avut un mega-examen pe cap de care tocmai am scapat.
Abia astept parada, maine dimineata!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails