December 04, 2012

"Ulcele"cu crema de ciocolata/ Chocolate Pots de Creme



Desi nu ai zice dupa cum este vremea afara, vine Craciunul! Se canta cantece de Craciun, totul este impodobit, iar la casa vecinilor este un spectacol intreg, cu muzica si lumini, iar pisu se uita de pe fereastra ca la "Dancing with the stars" in varianta pisiceasca.

Printre cateva cutii ramase de pus la loc si ceva decoratii de Craciun, trebuie sa mai fac si cate ceva sa ne indulcim. Am mai facut si alta data "ulcele" cu crema, de cafea, de caramel si de zmeura, dar acum am incercat si cu ciocolata. Cu putin ness sa imbogateasca gustul, un desert perfect pentru iubitorii de ciocolata, si mai ales o idee buna pentru a folosi eventualele galbenusuri ramase in frigider.



Ingrediente (adaptata dupa Epicurious.com)

6 oz (170 gr) ciocolata semidulce, tocata (eu am folosit Ghirardeli)
1 1/3 cups (320 ml) frisca lichida neindulcita
2/3 cup (160 ml) lapte integral
2 lingurite ness
1/2 cup (100 gr) plus 1 lingura zahar (daca va place mai dulce, folositi 150 gr)
6 galbenusuri


Pregatiti 5-6 cescute de cafea sau ramekins si o tava inalta mare care sa le poata cuprinde pe toate. Aveti pregatita deoparte apa fierbinte pentru baia de apa.

Intr-un bain marie (un bol pus deasupra unui vas in care fierbe apa) puneti ciocolata si frisca lichida la topit. Mestecati ocazional. Cand este aproape topita, adaugati nessul, laptele si zaharul. Mestecati des pana cand amestecul este fierbinte si totul este omogen.
Separat intr-un bol mestecati galbenusurile cu un praf de sare de mare. Mestecati in continuu si adaugati treptat amestecul de ciocolata, pana cand totul este adaugat. Strecurati si dati deoparte.

Intre timp, incingeti cuptorul la 150 grade Celsius (300 F). Aranjati tava: puneti un servet sau servetel pe fundul tavii si asezati inauntru cestile. Impartiti amestecul intre cesti, apoi adaugati apa fierbinte in tava, fara sa stropiti in cesti. Apa ar trebui sa ajunga pana la jumatatea cestilor. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si intepati-o de cateva ori cu varful unui cutit. Coaceti in cuptorul incins pentru 30-35 minute. Aveti grija cand bagati si scoateti tava din cuptor! Daca nu este foarte inchegata dupa coacere, crema se va intari cand se raceste.

Lasati sa se raceasca complet si pastrati cestile in frigider. Serviti cu ciocolata rasa sau frisca.

Pofta buna!

6 comments:

Anonymous said...

Sunt innebunita dupa aceste creme de ciocolata facute in casa! Mie aproape niciodata nu-mi raman galbenusuri, in schimb albusuri la greu :P , dar asta nu inseamna ca nu voi incerca aceasta minunatie de crema! :)
Pupici

coco said...

minunata , iubesc ciocolata !

Ellie said...

Hi Mihaela, Ma bucur ca ai revenit, credeam ca esti ocupata cu deschiderea de "pastry shop":)

Multumesc de parada cu retetele minunate... drobul imi aduce aminte cand am mancat prima mea bucata ... eram mica in Romania si tare mult mi-a placut!

Iti doresc un Christmas binecuvantat tie si intreaga familie!

Your chocolate pots look sooo... well, chocolaty:). Beautiful!

Haplea said...

Wow cat de bine arata!

Ramona Alina said...

Am sã mã gandesc la ele...abia astept concediu:)

Aurica said...

uuuhhhh, ce deliciu, cum poate sa arate si ce pofta poate sa iti faca doar privind, deja imi ploua in gura :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails