April 28, 2010
Napoleon
Reteta este inspirata de prajitura Napoleon pe care am mancat-o la un restaurant lituanian. Nu cred ca este reteta lituaniana, probabil frantuzeasca, si i-a placut lui Napoleon (imparatul :)).
Napoleonul american pe care l-am mancat mai demult la un restaurant american avea multa crema, foile erau foarte tari si nu era extraordinar la gust.
Am cautat pe internet o reteta, si am adaugat de la mine afine congelate, care s-au dovedit o combinatie reusita. In loc de afine se pot folosi foarte bine capsuni sau zmeura. Am mai folosit si aluat foietaj cumparat. Data viitoare o sa incerc sa il fac singura.
Ingrediente:
1 pachet cu 2 foi aluat foietaj decongelat
unt pentru uns tava
5 linguri de zahar
3 linguri faina
1 cupa lapte (aprox 200-220 ml)
4 galbenusuri
esenta de vanilie
1 pachet de branza Philadelphia
1 mana de afine
zahar pudra pentru decor
Cuptorul se incinge la 190 grade Celsius (375 Fahrenheit). Se unge o tava mare cu unt si se aseaza o foaie de aluat in ea, se taie pe margine excesul (se poate coace separat sau se poate inveli asparagus in el, dar asta alta data :))
Se inteapa cu furculita din loc in loc, si se baga la cuptor 15-20 minute, pana se rumeneste.
La fel se procedeaza cu a doua foaie, si se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se amesteca galbenusurile cu zaharul, laptele si faina, pana cand zaharul este dizolvat, se pune pe foc mic, mestecandu-se continuu pana cand se ingroasa.
Se ia de pe foc, se pune esenta de vanilie si branza,
si se mesteca pana se incorporeaza branza. Se lasa sa se raceasca.
Pe o foaie de aluat se pune crema, se intinde si se niveleaza,
se adauga afinele,
si apoi, cea de-a doua foaie.
Se apasa foarte usor, sunt foarte faramicioase. Se pudreaza cu zahar pudra,
si se taie cu un cutit foarte ascutit, de preferat cu zimti.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment