October 20, 2011

Pui cu praz si parmesan/ Chicken with leeks and parmesan


Sunt multe feluri de mancaruri cu pui pe care le-am facut si nu le-am postat, majoritatea din cauza ca le-am facut seara si nu am avut lumina buna pentru poze. Se pare ca partea cu lumina era gata sa nu mearga nici azi, cand am gatit in timpul zilei si era foarte noros afara. Dar se pare ca un cer innorat "merge" mult mai bine decat un bec si/sau blitz :)
Reteta de pui cu praz am gasit-o la Eillen de la Let's cook! si mi-a placut de cum am citit cuvantul "praz". Imi place mult prazul si imi place sa incerc retete mai deosebite. Puiul acesta a iesit foarte bun si fraged, prazul fiind putin dulce si foarte bine combinat cu crusta de parmesan.

Ingrediente:

6 pulpe de pui
1/3 - 1/2 cana ulei pentru prajit
1 lingura de unt
3-4 fire de praz tocate, depinde cat de mari sunt
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita nucsoara macinata
1 lingura mustar (eu am folosit Dijon)
1/2 cup (120 ml) frisca (smantana) lichida neindulcita + (optional) 1/4 cup (60 ml)
coaja rasa de la 1/2 lamaie
zeama de la 1/2 lamaie (3-4 linguri)
2 linguri pesmet
1/2 cup parmesan ras

Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius (400 Fahrenheit).

Se incinge uleiul intr-o cratita (cam cat sa acopere fundul, nu este nevoie sa folositi ulei de masline extra virgin, pastrati-l pentru salate :)). Pulpele de pui se tamponeaza cu un servetel sa se zvante si se dau cu sare si piper. Se pun in uleiul incins cu pielea in jos si se lasa pana cand se rumenesc, fara sa se miste, altfel se vor lipi. Se intorc si se rumenesc si pe partea fara piele. Se scot si se dau deoparte, chiar daca nu sunt patrunse bine. Daca aveti o cratita mai mica, prajiti in ture, nu aglomerati puiul.

Se scurge partial uleiul din cratita, adaugati untul si apoi prazul. Caliti prazul cateva minute, pana cand se inmoaie. Intre timp adaugati sare, piper si nucsoara. Amestecati mustarul cu frisca si adaugati peste praz. Intoarceti puiul in cratita si ingropati-l in sos. Daca vi se pare ca nu este deajuns lichid, mai adaugati putina smantana sau putina supa de pui (numai 1/4 cup). Presarati coaja de lamaie si zeama de lamaie peste, apoi pesmetul amestecat cu parmesan deasupra.

Bagati in cuptorul incins pentru 20-25 de minute pana cand se rumeneste deasupra. Puteti da focul la foarte mare (260 grade C/ 500 F) in ultimele 5 minute.

Pofta buna!

11 comments:

Din bucataria mea said...

Yummy, ce bunatate!!!Chiar daca e prea dimineata as servi macar o bucatica mica:)Pup!

Unknown said...

ce poate fi mai bun pentru pranz? mi-ai facut pofta:D

Zazuza's Gulaschsuppe said...

mmmm! pe gustul meu in mod clar!

gaby_d said...

Vio si eu la tine!

TeoBucatar said...

Prazul este excelent in mancaruri,le da o dulceata aparte!pup!

FLORY said...

Foarte buna combinatia,arata tare bine!Pupici,we placut!

Cristina said...

o idee excelenta pentru pranz!

sarah said...

un deliciu culinar.pupici

Ana Maria Ciolacu said...

Vaaai, ce bine sunaaa si cum arataa... Ador prazul. <3 Pupicei!

Masaj erotic Brasov said...

Cum sa rezisti? F apetisant

rochii de mireasa romania said...

Mi-a placut mult articolul DVS. Multumesc!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails