June 15, 2010
Pimento american cu iz mediteranean
Pimento cheese (branza pimento) este o mancare specifica sudului Statelor Unite, in care se foloseste de obicei branza cheddar si masline verzi umplute cu ardei pimento.
In varianta mea folosesc branza feta, ardei copti in casa si masline verzi, impreuna cu cateva alte ingrediente. Se serveste ca aperitiv cu felii de paine sau pita. Americanii o mai servesc si cu tulpini de telina, sau pe hamburgeri sau hot dog.
Ingrediente:
3 ardei grasi
1/2 cana feta faramata sau data pe razatoare
2 linguri de parmesan
1/3 cana masline verzi fara samburi
2 linguri maioneza
patrunjel si putin busuioc, tocate marunt
1 varf de cutit de cayenne sau boia iute, optional, pentru cei care vor putin iute
piper proaspat macinat
Ardeii se coc pe gratar sau in cuptor, introcandu-se pe toate partile. Se lasa sa se raceasca putin, se curata de coaja si de seminte.
Pentru a scoate mai usor samburii maslinelor, se pun cateva masline pe tocator, iar cu un cutit cu lama mare, de-a latul, se apasa pe masline, si samburii vor iesi mai usor.
Ardeii si maslinele se pun in blender si se toaca pana se obtine o pasta. Se pot toca si de mana, mai mare sau mai marunt, dupa preferinta.
Se amesteca cu restul ingredientelor si se serveste. Pofta buna!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment