January 31, 2011

Pui Piccata/ Chicken Piccata



Piccata este un cuvant italian care defineste un mod de a gati carnea (sau cel putin asta zice wikipedia). Cel mai cunoscut este puiul piccata, mod de mancare comun in special in America de Nord. Este o mancare rapida, numai buna de facut pentru o cina in cursul saptamanii. Ingredientul special al piccatei sunt caperele, niste bobite mici si verzi, fructele unei plante mediteraneene, gasite marinate in borcane. Sunt foarte sarate si nu sunt foarte bune mancate singure, dar dau un gust foarte bun adaugate mancarurilor.

Pentru reteta m-am ghidat dupa reteta Giadei de Laurentiis, cu modificari dupa gustul meu, ca de exemplu putin usturoi ;)

Ingrediente:

2 bucati de piept de pui fileiate pe jumatate
sare si piper dupa gust
1 cana faina
6 linguri de unt
5 linguri de ulei de masline extra virgin
1/2 cana (100 ml) zeama de lamaie
1/4 cana (50 ml) vin alb
1/4 cana (50 ml) supa de pui sau apa
2 catei de usturoi tocati marunt
2-3 linguri de capere scurse de zeama
2 linguri patrunjel tocat

Bucatile de pui se pun intre 2 folii de plastic si se bat cu ciocanul sau cu ce obiect dur aveti la indemana (numai sa nu speriati vecinii). Puiul se sareaza si se pipereaza si se da prin faina, scuturandu-se excesul.

Intr-o tigaie mai mare se incing 2 linguri de unt si 3 linguri de ulei. Se prajesc bucatile de pui pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scot si se dau deoparte. Daca intre prajeli scade uleiul, mai adaugati 2 linguri de unt si 2 de ulei.

In aceeasi tigaie, la foc mediu se adauga usturoiul si se caleste 1 minut, apoi se stinge cu zeama de lamaie, vinul si supa de pui. Se curata cu lingura de lemn fundul tigaii, se adauga caperele si putina sare si piper (atentie cu sarea, caperele sunt si ele sarate). Se pune puiul inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba aprox 5 minute pana cand este bine patruns si sosul scade. Se scoate din nou puiul pe platou, se adauga restul de 2 linguri de unt in tigaie si se amesteca bine sa se topeasca. Se toarna sosul peste pui (eu am servit si cu niste spaghete fierte) si se presara patrunjel.

Aromat, lamaiat si delicios! Pofta buna!

6 comments:

Ellie said...

Your Chicken Picatta looks absolutely beautiful! Very, very nice! Ai un talent extraordinar:)...O zi buna!

megi said...

I love chicken piccatta but haven't made it in ages, thank you for the reminder and the recipe. Looks yummy Mihaela.

Mihaela said...

Thank you very much girls! It means so much coming from you!

Anonymous said...

un deliciu!!!!! Yum, yum!!!

Anonymous said...

Arata tare bine puiul.YuumY

Mihaela said...

Multumesc, este delicios, ador orice are capere :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails