July 09, 2011

Patratele de Cheesecake cu Ciocolata alba si Zmeura/ White chocolate and raspberry cheesecake bars


Revin dupa o mica pauza si o mica vacanta in munti. Am vazut putin si din partea de sud-est a Statelor Unite, in Smoky Mountains, tara barbeque-ului, a hillbilly cu moonshine (hillbilly sunt un fel de "tarani" si moonshine este un fel de tuica facuta ilegal), a peisajelor minunate si binenteles, a ursilor, cu care am avut cateva mici intalniri, fara incidente, dar de ajuns sa ma sperie si sa vreau sa merg acasa mai repede :) Am mancat bbq, celebrele coaste de porc si pui, cu paine de porumb si sos bbq, si m-am aprovizionat cu cateva borcane de gem homemade, pe langa doua carticele de bucatarie originala.
Multumesc tuturor celor care mi-au lasat mesaje si nu am avut timp sa raspund :)

Ca sa trec la oile (sau retetele) noastre, chiar inainte sa plec in vacanta am facut Cheesecake cu ciocolata alba si zmeura. Este, fara sa exagerez, cel mai bun cheesecake pe care l-am mancat vreodata! Prima data mi l-a adus cadou prietena mea Mariya de ziua mea, si a fost ca o dragoste la prima degustare. Am salvat reteta pana acum vreo 2 luni, cand am incercat sa il coc in vaie de aburi (al Mariyei era putin mai rumenit, iar parerea mea este ca cheesecake-ul nu trebuie sa fie rumenit) si nu am avut rabdare sa il las 8 ore sa se aseze, asa ca dupa 2 ore cand am scos tava mi s-a revarsat, noroc cu folia in care fusese tava si l-am prins :) A fost un deliciu, dar fara sa ajunga la poze. De data asta l-am facut in tava patrata, la fel cum am facut Cheesecake cu dulce de leche, si l-am taiat in patratele, foarte usor de servit si manevrat, in special pentru o petrecere sau pentru a fi transportat.
Ciocolata alba ii da un gust superb, balansat perfect de sosul de zmeura si crusta de biscuiti de ciocolata. Daca vreti sa il coaceti in tava rotunda, injumatatiti cantitatile crustei si neaparat asteptati 8 ore sau peste noapte sa se aseze.

Alte cheesecake-uri delicioase: Cheesecake cu sos de afine si Patratele de cheesecake cu dulce de leche.


Ingrediente:

Crusta:

200 gr (2 cups) biscuiti cu ciocolata sfaramati (eu am folosit oreo fara crema)
113 gr (1 stick) unt topit

Se amesteca bine cu furculita si se toarna intr-o tava de aprox 25x20 cm. Cu fundul plat al unui pahar se apasa usor sa se uniformizeze. Se da la rece pana cand pregatim restul.

Sosul de zmeura:

aprox 150 gr (5 oz) zmeura (congelata sau proaspata)
1 lingura zahar
1 lingura amidon
60 ml (1/4 cup) apa

Se pun toate ingredientele intr-o craticioara si se aduc la fierbere. Se fierb aprox 5 minute, apoi se strecoara. Se da deoparte sa se racoreasca.

Cheesecake:

300 gr (2 cups) ciocolata alba (chipsuri sau tocata)
60 ml (1/4 cup) lapte plus 60 ml (1/4 cup) frisca lichida neindulcita
3 pachete (675 gr sau 24 oz) de branza crema Philadelphia la temperatura camerei
100 gr (1/2 cup) zahar
3 oua
1 lingurita extract de vanilie

Se incinge cuptorul la 150 grade Celsius (300 Fahrenheit).

Intr-un bol se pune ciocolata alba cu laptele si frisca. Se aseaza bolul deasupra unui vas in care fierbe apa, fara ca fundul bolului sa atinga apa. Se topeste usor ciocolata pana cand devine uniforma. Se lasa sa se racoreasca.
Se bate crema de branza cu zaharul, apoi se adauga pe rand ouale, batand dupa fiecare. Se adauga vanilia si ciocolata alba topita, se bate pana cand totul este incorporat. Se toarna amestecul peste crusta pregatita mai devreme.

Se pune deasupra din loc in loc cu lingura sos de zmeura, apoi cu varful unui cutit de unt se fac urme in spirala pentru decor.

Se baga in cuptorul incins pentru 45 de minute. Se scoate si se lasa sa se aseze cel putin 8 ore sau peste noapte (in frigider). Se taie cu cutitul bagat in apa fierbinte si sters dupa fiecare taietura.

Enjoy!


15 comments:

Alina---Explora Cuisine said...

Vai de capul meu!!! pai cum sa tin pasul cu voi toate :))) deci cand am citit ciocolata alba si zmeura am fost gata! deci e aproape 1 am si eu mor de pofta...Pupici si duminica placuta Miha!

Mihaela said...

Alina, stiu cum e, atatea retete si asa de putin timp! Plus, trebuie sa le mananci pe toate :)) Cand ai chef de cheesecake, sa il incerci pe asta cu ciocolata alba, este cel mai bun! Multumesc pentru vizita xoxo

coco said...

ce bine arata..cat trebuie sa fie de buna !

Ana said...

oau,ce deliciu! :) Vreau si eu,caci nu pot sagatesc nimica, m-a nimicit aerul conditionat :( Nici la biserica nu am ajuns azi :((

Lilly said...

Arata incredibil de bine!

sarah said...

super arata.de retinut ideea.o duminica minunata!

gaby_d said...

Vaaaai, e divina!!!!

Antonina said...

Sunt in love !!! minunat !

Carmen said...

bine ai revenit la postari! chiar azi am vazut la o emisiune de travel cateva state din SE SUA si ma gandeam ca merita vizitata zona.
patratelele astea sunt superbe, numai bine sa ne indulceasca inceputul saptamanii :)

Din bucataria mea said...

Un deliciu care arata grozav de bine!!!...

Ellie said...

Mihaela, Welcome back...missed your posts:). And I see you have posted a fantastic recipe for raspberry cheesecake! Beautiful photos...
I just love the idea of cutting the cheesecakes into squares... so much easier and I think prettier:).

Craita said...

mi-ai bagat toate simturile in boala cu prajiturica asta:))

Mihaela said...

Ma bucur ca ti-a placut zona pe unde locuiesc si eu...si bbq-ul de la "taranii" de aici; cat despre prajiturica, e super frumoasa si chiar imi imaginez ce gust perfect are !

Mihaela said...

Mihaela, locuiesti intr-o zona minunata, si sotului i-au placut si locurile si oamenii foarte amabili :)

madicuisine said...

Ador zmeura! Prajitura arata superb!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails