August 05, 2011

Midii cu paste si broccoli/ Mussels with pasta and broccoli


Ce faci cand vii de la servici si esti in pana de idei pentru cina? Si mai ales cand vrei o cina usoara si fara carne. In cazul meu, am renuntat sa ma gandesc si am vrut sa ma relaxez putin la televizor, unde am gasit-o pe Giada de Laurentiis gatind aceste paste cu midii. Nu mai gatisem niciodata midii, dar m-am gandit de multe ori sa gatesc, chiar am retinut toate sfaturile pe care le mai auzisem. Midiile deja deschise nu sunt bune, daca nu se deschid in timpul fierberii, iara nu sunt bune si trebuie aruncate, si midiile puse intr-un vas cu apa rece si putina faina elimina retinerile din interior. Nu uitati ca midiile sunt vii, si trebuie tinute in frigider sau pe gheata pana cand sunt gatite.
Am dat o fuga la magazin si am luat midii si a rezultat o cina rapida, delicioasa dupa care te lingi pe degete. Aveti nevoie numai de pofta si niste vase mari :) Din cauza ca a fost seara, pozele au iesit cum au iesit :)

Ingrediente:

aprox 500 gr (1 pound) midii
aprox 500 gr (1 pound) paste scurte, optional in forma de scoica
1 capatana de broccoli, taiata buchetele mici
60 ml (1/4 cup) ulei de masline
3 catei de usturoi tocati
1 praf de ardei iute uscat
1/2 lingurita sare (Kosher sau de mare) + 1 lingura sare + sare dupa gust
piper proaspat macinat
1 cana de vin
1 mana buna de patrunjel tocat

Se pune o oala mare cu apa la fiert.

Midiile se pun in apa rece cu 1 lingura de faina si se lasa 5-10 minute sa isi lase reziduurile, apoi se spala si freaca bine exteriorul (cu un burete de sarma daca aveti). Daca aveti midii desfacute, aruncati-le (cele desfacute 1-2 mm sunt ok).

Cand apa clocoteste, se adauga 1 lingura de sare, apoi pastele, si se fierb 8 minute. Cand mai sunt 2 minute de fiert se adauga peste paste si broccoli.

Intre timp se incinge intr-o tigaie mare uleiul, apoi se adauga usturoiul si ardeiul uscat si se calesc 1-2 minute, fara sa se arda. Se adauga 1/2 lingurita de sare, piper si midiile, si se stinge cu vinul. Se acopera cu capacul si se lasa aprox 5 minute sa se desfaca midiile. Cele care nu s-au desfacut, se arunca. Se scurg pastele, retinand o cescuta din apa in care au fiert. Se adauga pastele si broccoli peste midii si se mesteca, adaugand din apa retinuta in cazul in care sunt prea uscate. Se presara cu putina sare (dupa gust) si cu patrunjelul tocat.


Se servesc cu multa pofta :)

8 comments:

Zazuza's Gulaschsuppe said...

ce bunatati la tine! si ce atmosfera mediteraneana!

TeoBucatar said...

Categoric o delicatesa!WE placut,Mihaela!

Antonina Sofia Sociu said...

Probleme cu lumina am si eu ! dar chiar si asa ti-au iesit dementiale! o cina minunata! am bifat reteta!

FLORY said...

Minunata cina,arata foarte bine,pupicei!

Ellie said...

Mihaela, This dish looks so light and delicious! It's funny how I, too, want to take a break from cooking.... yet still find myself jumping to try a new recipe:)...

Alina---Explora Cuisine said...

Bun, bun, perfect pt o cina rapida cum zici tu :)

Din bucataria mea said...

Minunata!!! O delicatesa putin zis...Pupici!

Mihaela said...

Zazuza, mai am putin si trec in atmosfera putin mexicana :) Dar cea mediteraneana este preferata mea!

Teo, intradevar, delicatesa :) Multumesc!

Antonina, ma gandesc cu tristete ca vine iarna si se intuneca devreme, iar in unele zile este intunecat si ziua, dar supravietuim noi cumva :)

Flory, multumesc!

Ellie, thank you :) I know, when I'm relaxing I get new ideas and I have to try the ideas!

Alina, a fost bun bun :) si sotul a zis la fel :)

Licuta, multumesc pentru vizita!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails