February 10, 2011
Paste cu ciocolata si ansoa/ Chocolate and anchovies pasta
Dulce Romanie a poposit la Iasi in ultimele trei luni, ceea ce demonstreaza un singur lucru: moldovencele sunt saritoare la nevoie si bune bucatarese. In februarie, tiza mea, Miha, de la Dulciuri fel de fel, ne provoaca sa gatim ceva cu Ciocolata.
Fie ca sarbatoriti sau nu Ziua Indragostitilor, sau alegeti varianta mai neaosa a Dragobetelui, de necontestat este faptul ca in februarie natura incepe sa se dezmorteasca si sa revina la viata. Asa ca de ce sa nu intampinam primavara mult asteptata cu ciocolata?
Ma gandeam ca pentru aceasta provocare sa fac Vulcani cu lava de ciocolata (pe care sigur o sa ii pregatesc curand!), dar mai apoi ma batea gandul sa incerc ceva mai deosebit, ca de exemplu ciocolata intr-o mancare sarata. Ca si cand ar fi fost pe gandul meu, chiar ieri am vazut pe David Rocco gatind aceste paste cu ciocolata, si cum sunt foarte curioasa de felul meu, le-am si executat azi.
Asa ca daca vreti cat mai multa ciocolata de Valentine's sau pur si simplu vreti sa incercati arome noi ce nu le aveti in fiecare zi, aceste paste sunt alegerea perfecta. Nu vor fi dulci, pentru ca se foloseste ciocolata amaruie, iar daca va ganditi cum o sa fie in combinatie cu ansoa, va spun ca se complimenteaza, as fi vrut chiar sa pun si mai mult ansoa.
Ingrediente (2 portii):
aprox 250 gr paste scurte (penne, eu am avut unele ondulate pe margini)
3 linguri de ulei de masline extra virgin
2 catei de usturoi tocat marunt
1/2 lingurita de ardei uscat iute
8 fileuri de ansoa, tocate
100 gr ciocolata neagra (cel putin 70% cacao) tocata bucatele
2 linguri de pesmet
patrunjel pentru decor
Se pune o oala cu apa la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, se pune o lingura de sare si pastele, si se fierb cat timp scrie pe pachet.
Intre timp, se incinge uleiul intr-o tigaie pe foc mediu, se adauga usturoiul si se caleste 1 minut. Se adauga ardeiul iute pisat si ansoa, si se caleste putin pana cand usturoiul este rumenit si ansoa aproape topita. Se adauga ciocolata si se mesteca sa se topeasca si sa se formeze un sos. Cand s-a topit complet, se adauga pesmetul.
Se scurg pastele si se adauga in tigaie, mestecandu-se usor pana cand pastele sunt acoperite de sos pe toate partile. Se presara patrunjel si se serveste imediat.
Pofta buna!
Si nu uitati sa o vizitati pe Miha pe 15 februarie si dupa sa vedeti cele mai interesante si delicioase retete cu ciocolata!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment