July 09, 2010
Crostini cu ardei copti/ Red peppers crostini
(Please scroll down for Enghish version)
Un aperitiv rapid, inspirat dintr-o reteta a Giadei de Laurentiis. Am folosit ardeii din postul precedent si o savuroasa branza Monterey Jack adusa din Wisconsin. Se poate folosi cu mult succes mozzarella, sau chiar feta (feta probabil nu o sa se topeasca prea mult). Daca vreti sa va impresionati prietenii la un gratar, fara sa transpirati prea tare, este reteta potrivita.
Ingrediente:
1 bagheta, taiata felii cu grosimea de aprox 2 cm
ardei copti in salata
1/2 cana branza Monterey jack data pe razatoare
frunze de busuioc pentru decorat
1/4 cana ulei de masline
Feliile de bagheta se ung cu ulei pe ambele parti si se pun pe gratarul incins pana cand se rumenesc pe o parte, 3-4 minute. Se iau de pe gratar si se intorc cu partea coapta in sus si se aseaza felii de ardei copti, iar deasupra branza. Se pun inapoi pe gratar, de aceasta data, partea necoapta o sa fie in jos. Se lasa inca 3-4 minute, pana cand se rumeneste si partea de jos si branza se topeste.
Se decoreaza cu frunze de busuioc.
An easy appetizer, inspired by a Giada de Laurentiis recipe. I used the roasted red peppers from the previous post, and some Monterey Jack cheese brought from Wisconsin. It can be successfully substituted with mozzarella, or even feta cheese (feta probably won't melt the same). If you want to impress your friends at a barbecue party, without sweating too much, this is the proper recipe.
Ingredients:
1 baguette, sliced (1 inch thick)
roasted red peppers
1/2 cup shredded Monterey Jack cheese (or mozzarella)
basil leaves for decoration
1/4 cup olive oil
Brush the baguette slices with olive oil and place on a preheated grill for 3-4 minutes until they get golden brown. Remove and turn with toasted side up. Arrange the peppers slices and top with shredded cheese. Place again on the grill, this time the untoasted part down. Grill for another 3-4 minutes, until the cheese start melting. Remove and decorate with basil leaves.
Serve and enjoy!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
2 comments:
Mihaela, Ce idee minunata! Vreu si eu sa o incerc. Asa de mult imi plac ardeii copti...si cu branza topita, nu ai cum sa gresesti. Apeitivul arata foarte elegant... ~Ellie
Multumesc Ellie, sunt asa usor de facut. Pe caldurile astea nu prea am pofta sa stau sa fierb sau sa coc ceva in bucatarie, asa ca incerc tot ce pot pe gratar. Imi place foarte mult mancarea la foc deschis.
Post a Comment