May 06, 2010
Paste a la Caprese
Tot de la Giada (ce sa fac, imi place cum gateste, simplu si bun), paste inspirate de salata Caprese.
Ingrediente:
1/2 pachet de paste (depinde cat de mare este pachetul, si cate rosii folositi)
400 gr rosii mici
2 catei de usturoi
3 linguri de ulei de masline
sare si piper
2 mingiute de mozzarella proaspata
5-6 frunze de busuioc
Pastele se fierb in apa cu sare, cand sunt al dente (adica atunci cand musti sunt aproape fierte, au putina rezistenta) se scurg si se opreste o ceasca din apa in care au fiert.
Intr-o tigaie se incinge usturoiul tocat si se caleste putin, cand incepe sa se rumeneasca se adauga rosiile taiate jumatati,
se pune un praf de sare si piper si se lasa sa se caleasca 2-3 minute pana cand rosiile incep sa se inmoaie, apoi se zdrobesc cu furculita, pana cand se formeaza un sos si se lasa sa dea intr-un clocot. Se adauga pastele si apa oprita si se mai fierb putin, 1-2 minute. Se opreste focul si se adauga mozzarella taiata cuburi.
Se amesteca si in pastele fierbinti, mozzarella se va topi. Se presara deasupra busuiocul taiat fasii subtiri.
Simplu, rapid si delicios!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment