May 06, 2010
Pui ca la Roma
Acum, eu nu am fost la Roma sa fiu sigura, dar asa a zis Giada de Laurentiis, si o cred pe cuvant. La cat de bun e, nu mai conteaza!
Ingrediente:
6-8 bucati de pui: piept si picioare, sau combinate
1/4 cana ulei de masline
1 ardei mare gras rosu si 1 ardei mare gras galben, taiati felii subtiri
6 felii subtiri de sunca prosciutto tocata
2 catei de usturoi, tocati marunt
1 conserva de rosii tocate (aprox 400 gr, eu am avut o rosie proaspata+1 conserva de sos)
1/2 cana vin alb (125 ml)
cateva fire de cimbru proaspat
2 linguri de capere
2-3 linguri de patrunjel tocat
sare si piper
Bucatile de pui se sterg de apa, se dau cu sare si piper si de prajesc in uleiul de masline bine incins, pana cand se rumenesc, se intorc si se scot, se dau deoparte, chiar daca nu sunt bine patrunse, se vor mai coace in sos mai tarziu.
In aceeasi cratita, se adauga prosciutto si ardeii, se calesc cateva minute pana cand se rumenesc,
apoi se adauga usturoiul si se mai caleste 1 minut. Se adauga vinul si se curata cu lingura de lemn eventualele "arsuri" de pe fundul cratitei (dau gust bun mancarii). Se adauga rosiile si cimbrul, se pun bucatile de pui inapoi in sos, se mai adauga 1/2 cana apa (daca este necesar), se potriveste de sare si piper (nu sarati prea tare, caperele sunt si ele destul de sarate). Se lasa sa fiarba fara capac la foc mic 20-30 minute, pana cand puiul este gata si sosul scade.
Se opreste focul si se adauga caperele si patrunjelul. Daca nu se serveste imediat, si se lasa pe a doua zi, se pot adauga a doua zi caperele si patrunjelul, dupa ce se mai da odata mancarea in fiert.
Pofta buna!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment