May 06, 2010

Martini racoritor cu menta



Reteta este luata din revista Food Network. Este o bautura perfecta de vara, chiar daca nu are umbreluta.


Ingrediente(pentru un pahar):


2 feliute castravete
4 frunze menta
1 lingurita de zahar
1 lingura de zeama de lamaie verde
75 ml vodca
gheata


Unelte speciale: shaker si un pistil. In lipsa de, se pot folosi 2 pahare, unul cu gura mai mica, si poate intra in celalat, si in loc de pistil se poate folosi o furculita.



In shaker se pun castravetele, menta, zaharul si zeama de lamaie si se piseaza.


Se adauga vodca, se umple cu gheata, si se pune al doilea pahar in capat, paharele sunt cap la cap, sa nu curga lichid.

Se shake-uie sau se agita prin miscare de sus in jos de cateva ori, apoi paharul din capat se scoate si acum se pune invers, ca sa nu lase gheata sa se scurga, numai lichidul, si se pune in pahare. Se decoreaza cu feliute de castravete.




Eu nu am pus asa multa vodca, de obicei martiniurile sunt foarte tari, si am adaugat apa minerala.


3 comments:

Victor said...

Salut!
felicitari pentru blog :)
Acum trei saptamani am lansat si eu unul de acest gen si vreau sa construiesc un blogroll de bloguri culinare. Vrei sa facem link exchange?
Daca da, ma gasesti la http://hapleablog.wordpress.com

Succes!

adidragos said...

castraveti? :) mda, nu ma așteptam să fie de vreun folos prin bar. nu-s tare mare fan alcoolicelor tari, dar sigur merită să văd care-i treaba cu castraveții ăștia în vodka :D

Mihaela said...

Adi, nici eu nu sunt fana bauturilor tari, de obicei martiniurile "straight up" sunt pur si simplu vodca si putina apa din gheata. De obicei eu pun doar un paharel mic de vodca si completez cu apa, sau cu ce mai cere reteta. De ex Cosmopolitan, cred ca pun de 2-3 ori mai mult suc de merisoare decat se pune de obicei. O sa fac in curand si un Cosmo sa ii fac poza.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails