May 20, 2010

Mojito

Imagineaza-ti urmatorul scenariu: O dupa amiaza calduroasa de vara, vii de la servici obosita si mintea iti zboara la o vacanta pe o plaja din Caraibe. Suna bine o vacanta, nu? Pentru ca nu putem sa plecam in Caraibe, putem sa bem ceva si sa ne imaginam ca suntem acolo. Si ce poate fi mai racoritor decat un Mojito?


Avem nevoie de:
50-70 ml rom alb (depinde cat va place de tare)
5-6 frunze de menta
zeama de la o lamaie verde (lime)
3-4 linguri de sirop simplu (reteta urmeaza)
gheata, o lingurita zahar pentru ornat paharul
sifon sau apa minerala

Pentru sirop se pun la fiert cantitati egale de apa si zahar (1/2 cana fiecare) si se lasa pana cand se topeste zaharul. Se opreste focul si se pun cateva bucatele de ghimbir, se lasa sa se raceasca si aroma ghimbirului sa se infuzeze in sirop. Se scoate ghimbirul, siropul se poate pastra in frigider 2-3 saptamani.

O lingurita de zahar se pune intr-o farfurie, iar cu lamaia se unge gura paharului, apoi cu gura in jos se roteste paharul in farfuria cu zahar.

Frunzele de menta se piseaza cu zeama de la lamaia verde si foarte putin zahar(ajuta sa se zdrobeasca frunzele mai bine), se amesteca cu romul si siropul si se toarna in paharul ornat. Se umple cu gheata, si apoi cu apa minerala. Va mai lipseste un pai si o umbreluta!

4 comments:

clara said...

buna, te-am descoperit de pe blogul alexiei, scumpita de fata offf.
mi-ai placut acolo unde spui ca esti olteanca get beget.. vorba noastra, eu sunt din vl
vaaaai cat de fresh trebuie sa fie, menta cu ghimbirul...

Mihaela said...

Multumesc ca mi-ai vizitat site-ul. Intradevar, menta si ghimbirul sunt o super combinatie, si bautura merge chiar si fara rom.
Cat despre Alexia, sper ca Dumnezeu sa le dea putere si sanatate.

Anonymous said...

sună extraordinar, mai ales că la mine pe la Timișoara se anunță o vară toridă.. o să prindă bine în câte-o duminică mai lejeră și toridă :)

Mihaela said...

Vara a inceput deja, asa ca va urez tuturor: "la cat mai multe mojitos"!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails