May 13, 2010

Fasole verde in stil frantuzesc


Imi place aceasta reteta pentru ca pastreaza fasolea crocanta si culoarea vie. Este luata din show-ul Inei Garten. O foarte buna garnitura pentru fripturi, sau ca mancare de post, omitandu-se untul.

Ingrediente:
500 gr fasole verde pastai proaspete
1 ardei gras rosu, taiat bucati mari
1 ardei gras galben, taiat bucati mari
1 ceapa rosie taiata bucati mari
ulei de masline, sare si piper
1 lingura de unt
cateva frunze de salvie (optional)

Cuptorul se incinge la 220 gr Celsius (425 Fahrenheit) si se pune o oala cu apa la fiert (aprox 3 litri).

Intr-un castron se amesteca ardeii si ceapa, se sareaza, pipereaza, se adauga 2 linguri de ulei de masline si salvia tocata. Se amesteca bine ca toate legumele sa fie date cu ulei, se intind intr-o tava intr-un singur strat.


Se da la cuptor pentru 20 minute, amestecandu-se o data sau de 2 ori, pana cand legumele sunt rumenite.


Fasolea verde se curata de codite si se taie bucati mai mici, dupa preferinta. Cand apa fierbe se pune fasolea si se lasa 5 minute. Se scoate si se pune intr-un castron cu apa si gheata, ca sa opreasca fiertul.

Cand fasolea s-a racit, se scurge apa. Intr-o tigaie se incinge o lingura de ulei de masline si 1 lingura de unt. Cand tigaia este incinsa bine, se adauga pastaile scurse, se dau cu sare si piper si se prajesc la foc iute cateva minute.
Se opreste focul, se amesteca cu ardeii si ceapa, si se servesc.

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails