May 25, 2010
De-a alba neagra...
Cam asa m-am jucat eu cu prajitura asta. Este o combinatie de 2 deserturi clasice americane: brownie si cheesecake. La prima tentativa textura nu a fost indeajuns de cremoasa pentru brownie, dar a fost foarte bun la gust. A doua tentativa a fost muffins (in postul urmator), care nu au fost ceea ce voiam. Si a treia tentativa se apropie de perfectie, lasand loc de mai bine :)
Ingrediente
Pentru brownie:
1 stick unt (113 grame)
1 si 1/2 cupe cipsuri de ciocolata semidulce (250 grame) plus 1/2 cupa amestecata cu 2 linguri faina
3 oua
1 si 1/2 lingurite ness
esenta vanilie
1 cupa zahar (235 ml)
3/4 cupa faina
1 pliculet praf de copt (1 si 1/2 lingurite)
un praf de sare
Pentru cheesecake:
450 grame cream cheese ( 2 pachete branza topita Philadelphia)
6 linguri zahar pudra
3 oua
Se incinge cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit).
La bain-marie (o oala pusa peste alta in care fierbe apa) se topeste untul si chipsurile de ciocolata. Se lasa sa se raceasca putin.
Ouale se bat cu zaharul pana se topeste zaharul, se adauga esenta de vanilie si ness-ul. Se toarna fir peste ciocolata, amestecandu-se mereu pana cand totul este incorporat si se lasa la temperatura camerei pana cand se raceste.
Faina se amesteca cu sarea si praful de copt, se pune peste crema si se amesteca usor pana cand se incorporeaza. Se incorporeaza si jumatatea de cana de cipsuri amestecate cu faina si se toarna intr-o tava unsa cu unt.
Pentru cheesecake se mixeaza foarte bine crema de branza, ouale si zaharul, se toarna in tava peste brownie si cu un cutit de unt se fac urme pentru decor.
Se baga la cuptor 45-50 minute, pana cand scobitoarea iasa curata.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment