Ideea pentru aceasta salata am luat-o din show-ul "Iron Chef America", unul din bucatari folosea ardei lungi iuti murati (mai pe olteneste: tzari), si comentatorul spunea ca nu cresc in America, si sunt importati din Europa. Respectivul bucatar i-a amestecat cu ardei grasi, sincer nu stiu cum i-a servit, ca nu i-am observat in felurile finale, dar m-am gandit ca pot sa incerc eu o reteta, asa ca iata ce a iesit. Foarte buna, merge ca garnitura la fripturi, sau cartofi, ardeii grasi sunt dulci, si apoi dai de unul murat iute :)
Ingrediente:
1 ardei gras rosu, taiat felii subtiri
1 ardei gras galben, taiat felii subtiri
1/4 ceapa rosie, felii subtiri
3-4 ardei iuti murati, feliati (se pot folosi mai multi sau mai putini, dupa cat va place de iute)
patrunjel, sare, piper
2 linguri otet, 2 linguri ulei de masline
Se amesteca toate ingredientele si sa aveti pofta!
No comments:
Post a Comment