June 01, 2011

Patratele de cheesecake cu dulce de leche/ Dulce de leche cheesecake bars


Observ ca in ultima vreme postez (si am gatit) cam multe dulciuri... nu e de mirare cum de cantarul are tentinte de a se duce in sus mai mult decat in jos :))

Luni a fost Memorial Day (sau Ziua Eroilor), ultima luni din luna mai, zi in care incepe sezonul de vara. Padurile si locurile de picnic au fost luate cu asalt iar langa lac nu a fost loc sa arunci un ac :) Caldura mare, umezeala si mai mare (de la ploaia din ziua precedenta). Gratar, tortillas, guacamole, hot-dogi, hamburgeri, bere si suc. Si pinata! :)

Pentru picnic cel mai usor pentru mine a fost sa aduc desert. Aveam in minte ideea de patratele de cheesecake cu dulce de leche de la Smitten Kitchen, dar am urmarit reteta si modul de coacere pe care m-a invatat Loredana, o noua prietena virtuala :) Am avut rabdare sa nu il ating pana a doua zi (cu greu...) ca sa se aseze bine, s-a taiat in bucatele perfecte, si a fost delicios, foarte apreciat de toata lumea. Poate fi copt si in forma rotunda (aprox 9" sau 23 cm in diametru), dar patratelele sunt perfecte pentru servit la o petrecere.


Ingrediente (pentru o tava de 25x20 cm):

1 pachet de biscuiti simpli (200 gr)
100 gr unt topit (1 stick)

2 pachete (8 oz sau 225 gr fiecare) cream cheese Philadelphia la temperatura camerei
2 oua
1 1/2 cups dulce de leche (aprox 600 gr)
1 cup smantana (220 gr)

aprox 30 gr ciocolata
1 lingura lapte sau frisca lichida (optional)
1 lingura unt

Se incinge cuptorul la 150 grade Celsius (300 Fahrenheit).

Biscuitii se zdrobesc foarte bine si se amesteca bine folosind o furculita cu untul topit. Se imparte uniform pe fundul tavii. Folosind un pahar cu fundul plat se apasa, uniformizand stratul. Se baga in frigider.

Se bate crema de branza pana cand este uniforma, se adauga ouale pe rand, batand dupa fiecare. Se incorporeaza bine smantana, apoi dulce de leche. Se toarna uniform peste crusta si se baga in cuptorul incins pentru 45 minute.

Cand se scoate, se pregateste siropul de ciocolata: se topeste pe bain-marie ciocolata cu frisca lichida, se adauga untul si se da deoparte, mestecand pana cand untul este topit. Cu lingura se fac modele de ciocolata peste toata prajitura. Se lasa sa se raceasca bine si se da la rece pentru 8 ore sau peste noapte. Se taie bucatele cu un cutit ascutit bagat in apa fierbinte si sters dupa fiecare taietura.

Pofta buna!

Patratelele de cheesecake cu dulce de leche participa la YBR - Your Best Recipe in luna iunie gazduita de Spicie Foodie. Thanks for hosting, Nancy!


19 comments:

Bianca said...

Super reteta!!! Am sa incerc si eu

Alina---Explora Cuisine said...

Imi place, place, place reteta ta, nu piesa :)) Deci cum sa slabesc cand vad atatea bunatati? ma ingras doar cand vad cum arata :) Pupici!

Mihaela said...

Multumesc pentru vizita, Bianca, sunt convinsa ca o sa iti placa :)

Alina, blogul cu multe retete cu "cheltuiala" se tine (in loc de cheltuiala poti inlocui cu ce vrei tu) :))

Miha said...

Ai ai ai...ca tare bun tre sa mai fie... :))

gaby_d said...

Da' ce perfect arata! Cred ca-i o bunatate. Zi miunata!

FLORY said...

Ce bunatate,cu asa ingrediente nici nu poate fi altfel,pupici!

Laancuta said...

Ce bine arata si ce bune or fi. Pupici si o zi faina!

Mihaela said...

Multumesc, fetelor, a fost intradevar foarte bun, combinatia dintre cheesecake si dulce de leche este una reusita :)

Ellie said...

Mihaela, These cheesecake bars look phenomenal! I absolutely love small portions...and you made them look so pretty with the chocolate drizzle. Just beautiful!

BTW, your mango colada sorbet looks so beautifully decorated and sounds so, so refreshing! I simply love how natural you kept the ingredients. I would love to try it...especially in the summer months. Thank you for sharing the recipe...

pansy said...

reteta mi se pare grozava .sa inteleg ca dulcele de leche din prajitura se intareste la cuptor daca trebuie sa il tai cu cutitul fierbinte ?combinatia mi se pare grozava.

Manu said...

These look so yummy! But above all they look elegant! And I love the way you presented them!!! Great job!

Mihaela said...

Ellie, thank you, I like the little pieces too, the idea caught my eye as soon I've seen it, and I'm glad I get the recipe without gelatin. And the mango colada is very refreshing, perfect for the heat that we're waiting for :)

Mihaela said...

Pansy, amestecul de crema de branza, dulce de leche si oua se intareste la cuptor atat cat sa stea patratele, dar este in acelasi timp cremos (cred ca ouale ajuta la aceasta consistenta). Am vazut ca unele persoane pun gelatina in cheesecake, in special in cele pe care nu se baga la cuptor si nu folosesc oua. Cat despre cutitul fierbinte si sters dupa fiecare taietura, asa folosesc pentru orice tort pe care il tai pentru a obtine o taietura "curata". Caldura lamei cutitului trece mai bine prin creme. Am invatat asta la restaurant, unde am incercat si cu apa rece :) si am vazut diferenta. Multumesc pentru vizita :) sper sa il incerci si sa iti placa.

Mihaela said...

Manu, thank you, I'm glad I got the idea and I transformed it in something I really like :)

Zazuza said...

cat de bine arata! ia, poate ma apuca vreo nebunie si cu prajitura asta, noroc ca-s ocupata acum :)). cred ca e foarte foarte buna! multumesc pentru steagul fluturat ;).

Antonina said...

minunat ! si eu am prestat acu 2 zile un cheesecake tot cu dulce de leche;)) delectabil !! Pupici

Cristina said...

Arata fff bine! Felcitari!

Haplea said...

Imi place la nebunie cum ti-a iesit.Felicitari.

Nancy said...

I love your cheesecake! Dulce de leche is one of my favorite things in the world:) Thanks for having participated in June's YBR:) Hope you had a lovely holiday weekend.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails