May 13, 2010

Ciorba romaneasca de pui


Ca la mama acasa. Foarte versatila: eu am facut-o cu fidea, dar se pot pune cartofi sau galusti. Eu am acrit-o cu zeama de gogosari acri, dar se poate acri cu otet sau zeama de lamaie, corcoduse :) sau se poate lasa neacrita. Se pot folosi orice legume si radacinoase aveti la indemana. Si daca nu aveti pastarnac, nu-i problema, puneti un pic de ardei proaspat. Si totul se fierbe la foc foarte mic.

Ingrediente:
oase de pui: spatele, aripile, gatul
1 ceapa
2 tulpini de telina
1 morcov
1 pastarnac
1 radacina patrunjel
1/2 cana zeama de gogosari acri
2-3 linguri suc de rosii (se pot folosi rosii tocate)
1 foaie de dafin
1 mana de fidea
1 ou
patrunjel

Puiul l-am fiert separat, am adunat spuma.

Cand a fost fiert, am scos puiul si am separat supa.

Intr-o oala se incing 2 linguri de ulei, se adauga ceapa tocata, morcovul tocat, telina, pastarnacul si radacina de patrunjel. Se lasa sa se caleasca putin, fara sa se rumeneasca

si se stinge cu supa de la pui. Se pune sare si piper si foaia de dafin. Cand incepe sa fiarba, se adauga restul de supa si zeama de gogosari.


Se lasa sa dea in clocot, se adauga puiul si rosiile, eventual se mai adauga apa si se gusta de sare.

Cand totul a fiert, se adauga fideaua si separat se bate oul. Se tempereaza oul cu o lingura din ciorba, se bate, se mai adauga ciorba si iar se bate. Cu cat se adauga mai multa ciorba in ou, cu atat zdrentele de ou vor fi mai mici in ciorba. Se toarna oul in oala, amestecandu-se putin cu furculita. Se opreste focul si se presara patrunjel.

Se serveste fierbinte, cu ardei iute, sa te ia cu naduseli.

2 comments:

Ellie said...

Mihaela, Imi place mult reteta asta...arata foarte frumoasa in poza. Ai
niste retete excelente aici pe blog. Trebuie sa mai vin pe aici din cand in cand:)

Sa ai o zi buna!
Ellie

Mihaela said...

Multumesc Ellie, o zi buna sa ai si tu!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails