March 07, 2011

Cupe cu capsuni si crema/ Strawberry and cream cups



8 Martie, o sarbatoare a femeilor din toata lumea... Initiata de comunisti, sarbatoarea a prins foarte bine si a rezistat caderii comunismului. Si sincer, putini stiu ca este inceputa de comunisti. Iar o sarbatoare pentru femei este o sarbatoare asa frumoasa la inceput de primavara, asa ca doamnelor si domnisoarelor, "La multi ani!", o zi minunata si un desert usor!

Pentru cupele cu capsuni si crema m-am inspirat din calendarul meu din bucatarie :) Dar am schimbat zmeura in capsuni, prajiturelele amaretti in piscoturi si fisticul in alune de padure (preferatele mele!)

Pentru crema, puneti intr-un bol 1 cana de frisca lichida neindulcita, 1/2 cana mascarpone si 2 linguri de zahar. Se bat cu mixerul la viteza mare pana cand se intareste.

In pahare transparente, asezati la fund 1 piscot sfaramate si stropit cu 1 lingura de lichior de alune Frangelico. Se pune un strat de crema, un strat de capsuni feliate, alt strat de crema, iar deasupra alune coapte (detalii aici) si sfaramate.



Se savureaza pe indelete :)

9 comments:

Alice said...

yummi ...racoritoare tare!

Miruna said...

Arata asa de bine ca mai ca as trage o fuga pana la tine sa capat si eu un pic :) LA MULTI ANI!!!!

Lia said...

Combinatia asta nu ma poate lasa rece.
La multi ani femeie ! :)

torturile Sandei said...

La multi ani cu bucurii si sanatate !

Alice said...

numai bune pt 8 martie

Craita said...

mi-ai facut pofta,numa ca aici capsunile sunt foarte scumpe si fara gust,oricum iti doresc din toata inima o primavara frumoasa!La multi ani

Mihaela said...

Multumesc dragelor, sa fiti iubite, de 8 martie si intotdeauna! :)

Craita, capsunile nu au fost scumpe, dar cam fara gust au fost, le-a prins bine combinatia cu crema dulce. Abia astept vara sa iasa fructele in sezon.

Silvia said...

Apropo de ce spunea Craita, imi spunea sotul ca citise ca la vremea asta , capsunile importate in tara noastra au nu stiu cate zeci de pesticide, sa reziste. Am vazut de vanzare, vreo 4 intr-o caserola, una era cat o piersica aproape :))) ne mai abtinem pana vine sezonul.
Cu ce program incarci pozele? sunt foarte faine, btw.:)

Mihaela said...

Silvia, da, capsunile sunt intre fructele care au foarte multe pesticide si cine mai stie ce de cresc asa mari. In general nu cumpar, acum a fost o exceptie. La fel ma feresc sa cumpar si rosii si piersici, pe care o sa le iau la vara cand o sa le vina sezonul. Si mai ales ca nici nu au gust, am cumparat 3 rosii si 2 le-am aruncat, pentru ca nu ma imbie sa mananc.
Pozele le prelucrez foarte putin in programul care a venit cu camera, la lumina si contrast, apoi le incarc cu bloggerul :)
Te mai astept pe aici, o zi buna!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails