Am ales sa fac varianta Inei Garten, cu retetele ei nu dai niciodata gres. Desi este mult usturoi, el se va coace incet si se transforma intr-o pasta delicioasa. I-am adaugat si cativa cartofi pentru a-i da mai multa consistenta, dar poate fi servit si cu alt fel de cartofi sau garnitura.
Puteti viziona filmuletul de aici pentru a invata si cum sa curatati mai usor usturoiul :) Daca vi se pare prea mult alcool, il puteti injumatati si folositi jumatate supa de pui.
Ingrediente:
6-8 bucati de pui, cu piele si os (eu am folosit numai pulpe)
40 de catei de usturoi curatati (vreo 3 capatani)
sare si piper dupa gust
4-5 linguri ulei de masline
4 cartofi, cu coaja, spalati si taiati bucatele
2 linguri cognac
1 1/2 cups (360 ml) vin alb
1 lingura cimbrisor proaspat (thyme)
2 linguri rase de faina
Se incinge cuptorul la 180 de grade Celsius (350 Fahrenheit).
Intr-o cratita incingeti uleiul. Uscati bucatile de pui cu un servetel, apoi presarati-le cu sare si piper. Puneti puiul in uleiul incins, cu pielea in jos. Nu incercati sa il mutati pentru ca va fi lipit, va fi mai usor de intors cand e facut. Lasati sa se rumeneasca pe fiecare parte 4-5 minute. Nu aglomerati tigaia, lucrati in 2 ture. Scoateti puiul si dati deoparte.
Intre timp ce puiul se prajeste, curatati usturoiul si taiati cartofii. Cand puiul e gata, scurgeti uleiul, lasand doar 2 linguri, dati focul mic si adaugati usturoiul. Mestecati des, 5-7 minute pana cand usturoiul este usor rumenit. Nu lasati sa se arda, va fi amar.
Stingeti cratita cu vinul si cognacul, aduceti la fierbere si curatati cu o lingura de lemn tot ce este prins pe fund. Presarati cu sare si piper, intoarceti puiul in cratita si aranjati cartofii printre el, presarati cimbrisorul. Puteti sa lasati sa fiarba acoperit pe aragaz 30 de minute, sau il puteti baga in cuptorul incins pentru 45 de minute. In ambele cazuri, verificati daca sunt facuti cartofii cu o furculita, daca sunt gata, furculita intra usor in ei. Scoateti bucatile de pui si asezati-le pe platou, acoperiti cu folie de aluminiu. In cazul in care cartofii nu sunt facuti, mai lasati sa fiarba cateva minute. Gustati pentru sare si piper. Amestecati faina cu o parte din sosul din cratita, sa fie un sos omogen, apoi adaugati totul in cratita si mestecati usor sa se ingroase.
Aranjati cartofii pe langa pui si turnati sosul deasupra.
Pofta buna!
13 comments:
Mie imi place usturoiul, stiu reteta de pe net, iar cand il vad la tine cu siguranta imi doresc si eu sa il fac...chiar arata bine!
Hmm Foarte aromat pui, sunt tare curioasa de gust! Cred ca afost super bun! Pupici!
Ador usturoiul cred cã cu 40 încã nu am gãtit dar trebuie sã fie super aromat.
Deseori gãtesc cu usturoi zdrobiti, dar întregi;când prepar orez simplu îi las sã se rumeneascã si îi scot:)
arata foarte bine.am mai vazut reteta aceasta dar cand am auzit de 40 de catei de usturoi m-a cam lovit frica.totusi sunt foarte curioasa cat de persistena este aroma de usturoi in sos....si mai ales daca toata noaptea ai arsuri la stomac.pupici
Am venit dupa aroma de usturoi prajit!Faina reteta!Pupici!
puteau sa fie si 100 catei de usturoi , papam tot , tot !!!!!
O reteta tare originala cu atata usturoi. E de retinut, pup!
super! am sa incerc si 40 de catei,restul il faccam la fel!
si mie imi place usturoiul, asa ca e o mancare pe gustul meu! Pup
si eu ador usturoiul :)) asa ca reteta asta e exact pe gustul meu! curand, cat de curand o voi testa :*
pup si multumesc pentru urari
xoxo
Ce coincidentza! Aseara am studiat reteta asta de pui cu 40 de bucati de usturoi in "Joy Of Cooking" pe cand incercam sa decid cum sa gatesc puiul de Thanksgiving (sunt singura, nu fac curcan). Multumesc pentru clip-ul cu usturoiul curatat in 10 secunde, nu am stiut asta!!!!
Iti doresc tie si familiei tale un Thanksgiving linistit si imbelsugat!
Cu drag,
Sanda Turner
Imi place la nebunie usturoiul asa ca ma autoinvit la masa!:)Arata super bine!Pup!
Delicios !Si m-am amuzat pe cinste urmarind clipul despre cum se curata usturoiul !pupici
Post a Comment