Aluatul cu unt trebuie lucrat rece, altfel nu veti reusi sa desprindeti prajiturelele taiate de pe masa. Cea mai buna solutie pe care am gasit-o (si cea mai rapida) este sa faceti bilute rotunde din aluat, pe care sa le aplatizati in fursecuri. Sunt crocante, cremoase, ciocolatoase si foarte potrivite pentru Sarbatoarea Craciunului.
Ingrediente:
Aluatul:
1 1/2 cups (150 gr) faina
un praf de sare
1/2 cup (50 gr) cacao
2 sticks (226 gr) unt rece, taiat bucatele de 1 cm
1/2 cup (100 gr) zahar
faina pentru pudrat
Veti avea nevoie de o tava mare tapetata cu hartie de pergament si optional, forme stea pentru taiat.
Cerneti faina, cacaoa si sarea. Bateti untul rece cu zaharul la viteza mica pana cand incep sa se incorporeze. Adaugati faina si cacaoa si bateti in continuare la viteza mica, vreo 3 minute pana cand se formeaza aluatul. Compozitia va arata uscata chiar inainte sa se formeze. Intindeti aluatul pe o plansa fainata, cam 1/2 cm grosime si taiati cate fursecuri puteti si transferati-le pe tava. Intindeti din nou si taiati din nou pana cand folositi tot aluatul.
Cum spuneam in introducere, daca aluatul se incalzeste, va fi foarte greu de lucrat cu el. Formati un mic disc, inveliti-l in folie de plastic si puneti-l in frigider pentru 20-30 de minute si intindeti-l din nou. Sau puteti face bilute rotunde si le formati in fursecuri rotunde.
Puneti tava cu fursecurile in frigider pentru 30 de minute pana la 1 ora. Intre timp, incingeti cuptorul la 150 de grade Celsius (300 Fahrenheit).
Coaceti fursecurile in cuptorul incins pentru 35 de minute. Daca aveti un cuptor cu probleme, rotiti tava dupa 20 de minute. Se scot si se lasa sa se raceasca in tava.
Crema:
1 cup (aprox 225 gr) mascarpone
2 linguri zahar pudra
extract de vanilie sau alta aroma dupa preferinta (eu am adaugat 2 linguri de apa de flori de portocal)
cateva linguri de frisca lichida neindulcita
Bateti mascarpone cu zaharul, apoi adaugati aroma si incorporati. Daca mascarpone se ingroasa prea tare la batere, adaugati cateva linguri de frisca lichida si incorporati.
Dupa ce s-au racit, umpleti fursecurile cu crema, de preferat in ziua in care le serviti. Daca nu le serviti imediat, pastrati crema in frigider pana cand le umpleti.
Pofta buna!
13 comments:
Foarte buna combinatie! Arata super! Pupicei!
Ce faine-s si cred si grozav de bune.
Pup Miha, Duminica frumoasa!
arata bine si sunt sigura ca e o reteta de incercat !
Ce frumos arata!!! Si deja ne-ai introdrus in atmosfera Craciunului, cu decorul! Iubesc perioada asta a anului, multumesc ca mi-ai incantat privirea :)
P.S. Mosul va fi super incantat sa primeasca asa bunatati, cred ca vei primi cadoul mult visat :P
Pupici, Miha
Woopies!!! Mai fac si eu, din cand in cand, cand lumea s-a saturat de macarons!
tare apetisante !
Vaaai! Minunate sunt! Abia astept sa le fac de sarbatori! Multumesc de reteta Mihaela! Pupici
Superbe, delicioase, usoare, numai bune de mancat. Ionela si Dan
Am facut si eu Oreo de casa, dar cu crema de unt. Crema ta mi se pare mult mai buna si mai usoara. O voi folosi in mod sigur :)
Le simt gustul si trebuie sa le retin!Pupici!
Superba prezentare!! sunt delicioase nu-i asa??
Delicioase!
cred ca sunt cei mai deliciosi , imi place combinatia !!!
Post a Comment