Provocarea secreta a Amei in luna martie m-a dus pe blogul doamnei Elena (Bucataria Elenei). Un blog plin de retete de salate, dar si de dulciuri, foarte greu de ales numai o reteta. Am gasit vreo doua feluri de hummus care mi-au atras atentia si vreau sa le fac atunci cand voi avea timp, dar daca luna trecuta am facut un pui intreg, de data aceasta am ales ceva vegetarian, vegan, de post, si foarte delicios. O salata adaptata dupa o reteta a lui Jamie Oliver, potrivita pentru primavara, in care dovleceii raman crocanti si gustosi, busuiocul se infuzeaza in orezul fierbinte, iar ardeii copti sunt acompaniamentul perfect colorat sa intregeasca tabloul.
Ingrediente:
1 cup (180 gr) orez basmati
2 cups (480 ml) apa
2 dovlecei mici si fragezi
1-2 ardei copti si taiati feliute
2 fire de ceapa verde
2-3 linguri de ulei de masline
2 linguri otet balsamic
sare si piper dupa gust
cateva frunze de busuioc
Spalati orezul, scurgeti-l si puneti-l in apa cu putina sare la fiert. Din momentul in care incepe sa fiarba nu este nevoie sa il mestecati, lasati-l sa fiarba la foc mic-mediu, partial acoperit, pentru 10-12 minute.
Intre timp, taiati dovleceii cubulete, cu coaja cu tot. Puneti intr-un bol dovleceii, ardeii, uleiul, otetul balsamic, putina sare si piper si busuiocul taiat fasii. Cand orezul este fiert, puneti-l fierbinte peste legumele pregatite si mestecati bine. Adaugati si ceapa verde tocata mic si gustati daca mai este nevoie de sare si piper. Daca mancarea nu este sezonata bine, tot ce e posibil sa nu va placa :)
Pofta buna!
Ingredients (adapted from Jamie Oliver via Bucataria Elenei):
1 cup basmati rice
2 cups water
2 small zucchini
1-2 red bell peppers, roasted, peeled and cleaned
2 green onions
2-3 tbsp extra virgin olive oil
2 tbsp balsamic vinegar
salt and pepper after taste
few basil leaves
Wash and drain the rice, and place it in a saucepan with the water and little salt. Bring to a boil, cover partially and let boil for 10-12 minutes on low-medium heat. It is not necessary to stir it.
Meanwhile, prepare the vegetables: cut the zucchini in cubes, slice the roasted peppers. Place it in a large bowl, with the oil, balsamic vinegar, salt, pepper and chiffon basil. When the rice is ready, add it over the vegetables and mix well. Add the chopped green onions and taste for salt and pepper. If it's not well seasoned, it may taste bland.
Enjoy!
11 comments:
O salata delicoasa!Pupici!
o combinatie absolut delicioasa! eu sunt mare devoratoare de orez ;)
te pup scumpa mea, weekend placut!
Salvez si eu aceasta reteta delicioasa! Easte ideala pentru partea a doua a regimului meu!
Iar bucartaria doamnei Elena este cu adevarat minunata!
Deliciosa, pe gustul meu!! Pupici!
Buna salata ! pup
Hi Mihaela:).... Imi place mult salata de orez. Dar varianta ta cu ardei copt si zucchini sounds absolutely delicios! Eu mai fac o varianta cu castravete, rosii, ceapa, si masline kalamata. Foarte buna in vara...
Mai facut sa zambesc cand am citit..." daca mancarea nu este sezonata bine, tot ce e posibil sa nu va placa" :))... Too funny, but so true!
Have a wonderful weekend!
Si eu am in plan sa fac astazi o salata de orez, le fac foarte des in sezonul cald. Arata minunat salatica asta. <3
Te pup, scumpa mea !
xoxo
Foarte vesela salata:)!!!Delicioasa:)!!
Minunata salatica!!
Sunt topita dupa orezul basmati. Dovleceii imi plac. Ardeii copti asemenea. Trebuie sa fac si eu reteta.
Multumesc mult pentru aprecieri, Mihaela. Din pacate eu nu sunt atat de expresiva si plastica in explicatii. De cate ori o fac salata mi-l amintesc pe Jamie invartindu-se prin bucatarie si glumind, spunand cat de bine te simti uneori fara carne si sa improvizezi cu legume proapete un preparat cum e de exemplu aceasta salata calda. Tare incantata mai sunt de aceasta provocare de la Ama, dar si de "Dule Romanie", a carei initiativa ai avut-o. Unele idei n-au nevoie de premii simandicoase ci sunt hrana pentru suflet mai mult.
Post a Comment