Din cand in cand, destul de des, imi mai vine cate o idee de cupcakes, inspirata de vreun show, de vreun blog, iar saptamana trecuta am fost inspirata de "Cupcakes wars" (nice, he? :)) pentru cupcakes cu ciocolata alba. Am gasit pe internet cateva retete, una din ele spunea cat de buna este combinatia de ciocolata alba si lapte de nuca de cocos, si pornind de la reteta mea adaptata de Cupcakes de ciocolata am facut noua mea reteta de cupcakes cu ciocolata alba. Au iesit foooarte pufoase, iar combinatia cu crema jumatate cu ciocolata alba si jumatate cu zmeura a fost divina.
Crema cu zmeura este putin moale, iar reteta din care m-am inspirat specifica vreo 3-4 cani de zahar pudra pentru a o face tare. Cum atata zahar este extrem de mult pentru gustul meu, am lasat-o sa se intareasca putin in frigider, sau puteti pregati putin unt la temperatura camerei pe care sa il adaugati la sfarsit pentru a o face putin mai tare.
Nu-i asa ca arata elegante si "girlie" in acelasi timp? Very girlie pink, like my toenails! (Roz pentru fete, la fel ca unghiile de la picioare) :)
Ingrediente (aprox 15 cupcakes):
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
3/4 cup (150 gr) zahar
2 oua
1/2 lingurita extract de vanilie
un praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 3/4 cups (175 gr) faina
3/4 cup (4 oz, 116 gr) cipsuri de ciocolata alba
1/2 cup (120 ml) lapte de nuca de cocos
1/4 cup (60 ml) kefir
*In cazul in care aveti ciocolata intreaga, taiati-o in bucati mici. Laptele de nuca de cocos se poate inlocui cu frisca lichida neindulcita.
Se incinge cuptorul la 190 de grade Celsius (375 Fahrenheit). Se pregateste o tava de muffins si se tapeteaza cu hartii.
Se pune ciocolata impreuna cu laptele de nuca de cocos pe bain marie (un bol pus deasupra unui vas cu apa fierband, fara ca fundul bolului sa atinga apa). Se mesteca usor pana cand toata ciocolata este topita. Se da deoparte sa se racoreasca.
Se cern impreuna faina cu praful de copt si sarea. Se dau deoparte.
Se bate untul impreuna cu zaharul pana cand sunt crema. Se adauga pe rand ouale, batand bine dupa fiecare adaugare. Se adauga vanilia, si cu mixerul mergand, se adauga ciocolata alba. Se adauga jumatate din amestecul de faina, kefirul, apoi restul de faina, mestecand pana cand totul este incorporat, fara a se bate prea tare.
Umpleti formele pregatite 3/4 cu aluat. Se coc in cuptorul incins pentru 18-20 minute, pana cand se rumenesc usor, iar o scobitoare bagata in mijlocul uneia iasa afara curata.
Se scot si se lasa sa se raceasca cateva minute in forme, apoi se scot si se lasa sa se raceasca complet.
Crema:
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1 pachet (8 oz, 225 gr) crema de branza Philadelphia (de data aceasta eu am folosit branza Neufchatel, americana)
1/2 lingurita vanilie
Se bat impreuna pana cand sunt o crema omogena. Se imparte crema in 2 boluri in cantitati egale.
Crema alba:
1/4 cup (1 oz, 28 gr) cipsuri de ciocolata alba
2 linguri de frisca lichida neindulcita
1/2 cup (aprox 60 gr) zahar pudra, sau dupa gust
Se topeste ciocolata alba pe bain marie impreuna cu frisca lichida. Se lasa sa se raceasca complet la temperatura camerei (aprox 20 min) pana cand se ingroasa. Cu mixerul mergand se adauga ciocolata topita peste jumatate din amestecul de crema. Se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana cand este o crema omogena.
Crema roz:
3/4 cup (180 ml) piure de zmeura (proaspata sau decongelata si strecurata de seminte)
1 1/2 cups (aprox 190 gr) zahar pudra
Se adauga piureul de zmeura peste cealalta jumatate de crema, apoi se adauga zaharul si se bate pana cand se omogenizeaza.
Crema, in special cea roz, va fi moale si va trebui tinuta in frigider inainte de folosire ( aprox 30 de minute). Reteta din care m-am inspirat specifica 3-4 cups de zahar pentru fiecare jumatate, ceea ce imi provoaca rau de zahar numai cand ma gandesc :) Optional, puteti adauga 100 de grame de unt la temperatura camerei in crema roz si bateti bine pana cand este incorporat.
Pentru a decora, puneti fiecare crema in pungi separate, si legati-le la capat. Taiati varfurile de dimensiuni egale si aranjati amandoua pungile intr-o punga mai mare, cu varf de ornat. Testati cum iasa crema intai pe o farfurie.
Se orneaza si se pastreaza acoperite in frigider (daca mai ramane ceva:)). Scoateti la temperatura camerei cu 20-30 de minute inainte de servire.
Ce v-am zis ca e la fel? :)