Pentru mai multe salate cu fasole verde, vedeti si Salata cu fasole verde si branza Feta si Fasole verde si usturoi in doua feluri.
Ingrediente:
aprox 400 gr (1 cutie) fasole fiarta, scursa si clatita (eu am folosit amestecata rosie si alba)*
apeox 250-300 gr fasole verde, curatata de codite
1/4 ceapa rosie taiata felii foarte subtiri
10-12 masline negre, fara samburi
1 lingura patrunjel tocat
Pentru dressing:
zeama de la 1 lamaie
1/2 lingurita mustar Dijon
6 linguri ulei de masline extra virgin
sare si piper dupa gust
*Nota: puteti fierbe propria fasole, aprox 1/2 cana fasole uscata, inmuiata peste noapte, fiarta fara sare pana cand este patrunsa.
Aduceti o oala cu apa la fiert. Cand apa fierbe, adaugati o lingura plina de sare, apoi puneti fasolea verde. Fierbeti 4-5 minute, cat sa fie patrunsa putin, dar sa nu isi piarda culoarea verde, scoateti-o cu o paleta si puneti-o intr-un castron cu apa cu gheata. Scurgeti bine fasolea verde si amestecati cu fasolea uscata fiarta, ceapa si maslinele.
Pentru dressing, amestecati zeama de lamaie cu mustarul, sare (aprox 1/2 lingurita) si piper, si batand cu un tel, incorporati uleiul. Gustati pentru sare, ar trebui sa fie putin mai sarata decat normal.
Turnati dressingul peste salata si mestecati ca totul sa fie acoperit cu dressing.
Presarati patrunjel deasupra si serviti ca garnitura, sau simpla, cu paine si branza feta.
Pofta buna!