Voiam la inceputul provocarii sa o facem MARE. Si am facut si asta, Alice Albinuta si fetele au dus vestea la radio si la revista Glare (puteti citi aici articolul dedicat sarbatoririi Zilei Romaniei de catre bloggerii romani). Multumiri tuturor celor care au participat si celor care s-au implicat in promovarea proiectului.
Sa inceapa parada!
1. Prima care a raspuns prompt provocarii a fost Adriana, de la Bon Mot Cuisine, cu un preparat nou pentru mine, dar care merita retinut: Lichiu cu varza
Tot de la Bon Mot Cuisine , Cristina a adus la parada un preparat din copilarie: Dovlecei umpluti.
2. Gabriela, de la Kitchen open 24h/day ne indulceste cu o prajitura "in versuri": Prajitura Eminesciana.
3. Irina, de la Bucataria Irinei a pregatit o Tochitura Moldoveneasca, pe care am putea-o numi usor "Romanian comfort food"
4. A raspuns prompt provocarii si Alina, de la De prin lume adunate, de Alina preparate, care ne-a pregatit Poale-n brâu cu dovleac și stafide
Alina ne-a mai delectat si cu un Chec în trei culori, cu dulceață
5. Liana, de la Caiet cu retete, ne imbie cu o Ciorba Radauteana, din care as servi o portie chiar acum.
6. A venit la provocare si Alexandra, de la Bucataria familiei mele. Alexandra ne invita la o calatorie culinara romaneasca: Preparate traditionale?, care cu siguranta va va aduce amintiri nostalgice cu preparate romanesti foarte cunoscute.
7. Un Tort Mousse Tricolor este adus de Cornelia, de la Delicatesa culinara. Destul de elaborat, dar cu siguranta cu un rezultat pe masura.
8. Amalia, de pe blogul Amelie, a pregatit pentru parada un preparat specific romanesc: Coltunasi cu branza de vaci.
Tot Amalia a mai pregatit ceva care mie personal imi aduce aminte de copilarie: salamul de biscuiti, si pe care trebuie sa il pregatesc si eu, ca in Moldova sau ca in Oltenia: Salam de biscuiţi şi tăiţei umpluţi, ca'n Moldova
9. Vine si Banatul la sarbatoare: Sara&Miki, de la Culorile din farfurie, au pregatit o Tocana de vita cu ciuperci, servita neaparat langa o mamaliguta calda.
10. Din nou ceva bun de servit cu mamaliguta: Ciulama de pui cu bureti de fag, adusa de Magda Adina de la Cat's Kitchen. Asa de bine prezentata ca vreau decat sa ma asez la masa.
11. Simona, de la Simona's World a imbratisat tema tricolora si ne-a pregatit doua prajituri:
12. Daciana, din Bucataria cu mirodenii, a pregatit nu una, ci trei retete delicioase: Budinca de orez cu mere, Mamaliga cu oua si sos de smantana si Mere sufle
13. Ama, de la Ama in bucatarie, cea care mi-a dat ideea sarbatoririi Zilei Romaniei, a pregatit o reteta specifica nord-vestului tarii: Desert cu mamaliga, magiun de corcoduse si nuca
14. Dana, de la Prajiturici si alte dulciuri, a pregatit un Salam de biscuiti de post. Chiar mi-au facut pofta fetele, de Craciun va fi un Salam de biscuiti in meniul meu.
15. Gazda lunii decembrie 2012 la Dulce Romanie, Monica, de la The Foodie Family a trimis pentru parada Biscuiti tricolori. Simplu si de efect.
16. Alina, fosta gazda a Dulcei Romanii, aduce de la Gust si Pasiune o Ciorba radauteana. O reteta care trebuie salvata si incercata.
17. Alivencii Moldovenesti adusi la parada de Paula de la Enjoy Dessert! arata foarte apetisant. Inca o reteta de pus pe lista de facut.
18. Violeta de la Caietul cu retete ne aduce un preparat perfect pentru o zi geroasa de iarna: Tochitura Moldoveneasca.
19. O alta specialitate banateana, pregatita de Ramona, de la Piri Piri e Canela: Crofne Banatene.
20. Pansy de la Retetele Panselutei a vrut sa ne pregateasca ceva dulce si ceva sarat in culorile nationale. Iata ce a iesit: Pulpe de rata cu sos de afine
si un Tort Tricolor
21. De pe blogul Cooking with my soul, Brindusa, o mai veche prietena virtuala, ne-a pregatit din nou ceva cu mamaliguta: Bulz romanesc.
22. Simona a sustinut proiectul Dulce Romanie chiar de la inceputuri, si nu putea sa lipseasca din parada. De pe blogul Alison's Trials ne aduce o Alivanca, moldoveneasca get-beget.
23. Poale-n brau, ca in Moldova, sau Branzoaice, ca la Bucuresti, tot bune sunt, aduse la parada de Ioana de la Pasiune si culoare.
24. Dana, de la Retete simple si gustoase se prezinta la parada cu Briose Tricolore, si i-au iesit niste culori superbe.
25. Alice, raspandacul care a facut cunoscuta parada la radio si in revista Glare, ne aduce Din Bucataria Albinutei un Drob in aluat.
26. Cristina, Diva in Bucatarie, nu si-a lasat prejos "numele" si ne-a trimis pentru parada Trifle cu fructe.
27. Nicol, de la All day cooking, nu a vrut sa lipseasca de la parada si ne indulceste cu un Desert tricolor.
28. Emily si ale ei delicioase creatii ne aduce de pe blogul Emily's Cupcakes and Treats o Budinca&Jeleu in straturi, intr-o prezentare patriotica.
29. Pe ultima suta de metri vine la parada Catalina, de la Kiss The Cook, care ne aduce un Bors de la Bunica ei.
si o Negresa cu Royal Icing tricolor
30. Daiana si Cosmin, de la Simplu si bun, au vrut sa intampine Ziua Romaniei cu "paine si sare". Au inceput prin a pregati Maiaua
si au copt o Paine alba cu adaos de faina integrala
31. Inchei parada eu, Mihaela de la De prin lume adunate... Pentru ca sunt la parada atatea preparate din toate colturile tarii, mai putin din Oltenia, imi permit sa readuc o reteta postata de mine mai demult, Saramura de pui ca in Oltenia.
Iar special pentru Ziua Romaniei am pregatit o Tarta cu lamaie si fructe.
Dulce Romanie continua, nu uitati sa o vizitati dupa 1 Decembrie pe Monica de la The Foodie Family pentru o noua provocare!
La multi ani, Romania! Domnul sa te binecuvanteze!