M-a inspirat pentru aceasta reteta Lavinia de la Bucatar sub acoperire, care ne intreba acum ceva vreme daca ne place Pina Colada, dupa reteta lui David Lebovitz. Auzi intrebare, sigur ca da! Dar imi place si mai mult Mango colada! :) Asa ca am modificat reteta si i-am adaugat mango. Zahar nu i-am mai adaugat, ci am pus nectar de agave (indulcitor natural), pentru ca m-am gandit ca daca e vegetariana, vegana, de post (aproape, daca omitem romul), nici sa nu ingrase :) Daca nu aveti nectar de agave, puteti pune zahar, cam 1 cana (200 gr).
Reteta originala cerea numai 250 ml (1 cup) de lapte de nuca de cocos, dar eu am adaugat toata cutia de 400 ml, si a fost ok. Asadar, intre 250 si 400 ml, puteti alege oricat :)
Acum am comandat si cartea lui David Lebovitz cu ale lui inghetate minunate, deci se prevad mai multe inghetate in viitor.
Ingrediente:
2 mango
1/2 ananas
250 ml - 400 ml lapte de nuca de cocos
3/4 cup (180 ml) nectar de agave
1/4 cup (60 ml) rom cu aroma de nuca de cocos * optional
zeama de la 1/2 lamaie verde
Mango se curata de coaja, apoi se taie felii pe langa sambure. Atentie, este foarte alunecos fara coaja. Samburele de mango are o forma ovala si plata, iar dupa ce il curatati de coaja incercati cu degetul sa vedeti in ce directie este orientat samburele, apoi taiati pe langa el. Taiati fructele cu cuburi.
Ananasului i se taie capetele, apoi se pune in picioare pe un tocator si se curata de coaja. Se taie pe jumatate pe lungime, apoi pe sferturi si i se taie mijlocul fibros. Se taie in cuburi.
Se pun fructele in blender cu laptele de nuca de cocos si se fac piure (eu am lucrat in 2 ture, iar blenderul a fost de ajuns sa faca fructele piure). Se adauga si restul ingredientelor si se lasa sa se raceasca in frigider, apoi se da prin masina de inghetata dupa instructiunile masinii (20-25 minute). Se pune in recipiente si se tine in congelator aprox 2 ore sa se inghete bine (cu cat mai mici sunt recipientele, cu atat va ingheta mai repede :))
Daca nu aveti masina de inghetata, puteti ingheta intai fructele bucati (mango si ananas), apoi dati-le prin blender si lasati-le in congelator inainte de servire.
Este delicios, racoritor si usor!