Dulce Romanie a fost o calatorie minunata in blogosfera culinara, o calatorie care a tinut 3 ani, si se pare ca va mai tine inca o jumatate de an, pana in martie 2014. Din motive personale care nu imi mai permit sa administrez acest proiect, dupa indelungi dezbateri (de una singura :)) am decis sa inchei aceasta "aventura" culinara. Doamna Elena de la Bucataria Elenei va fi ultima gazda a Dulcei Romanii in luna martie 2014. Multumesc tuturor care m-au sustinut in acest proiect, tuturor gazdelor si tuturor participantilor in tot acest timp.
IMI REZERV DREPTURILE DE COPYRIGHT ASUPRA IDEII SI ASUPRA NUMELUI DULCE ROMANIE.
Cu ceva timp in urma mi-a venit o idee. Buna idee cred, ce le-a placut multora. Sa lansez "proiectul" Dulce Romanie. Ce este Dulce Romanie? O provocare intre bloggerii culinari romani, o ocazie de a vedea idei noi si de a ne cunoaste mai bine.
In fiecare luna un blog (gazda) va tine o provocare cu un anumit ingredient sau cu o anumita tema, si cu un link la provocarea lunii anterioare. As vrea ca ingredientul sau tema sa fie romanesti, dar reteta poate fi din orice parte a lumii si poate contine orice ingredient exotic.
Orice persoana care vrea sa participe poate sa gateasca ceva cu ingredientul respectiv, sa il posteze pe blogul personal (daca are) cu un link la postul care a lansat provocarea si specificarea ca participa la Dulce Romanie si sa trimita la adresa bloggerului care a lansat provocarea o poza cu mancarea, numele, si adresa unde poate fi gasita, pana la o data limita. Daca cineva nu are blog, dar vrea sa participe, este binevenit, doar trimiteti poza si aventual reteta la cine tine provocarea in luna respectiva.
Dupa cateva zile, blogul care a lansat provocarea (gazda) va posta toate pozele cu linkurile respective, anuntand la sfarsit blogul care va tine provocarea lunii viitoare.
Ingredientul sau tema sunt alese de bloggerul care lanseaza provocarea lunii respective (gazda).
In luna Octombrie 2010, provocarea a fost la De prin lume adunate... cu ingredientul Dovleac.
In luna Noiembrie 2010, provocarea a fost tinuta de Furnicuta Boscodina cu doua ingrediente: Nuci si Usturoi.
Am ajuns la luna Decembrie 2010, unde Alison's Trials ne provoaca la Peste si fructe de mare.
Un an nou mai bun si mai sanatos: Ianuarie 2011 vine cu voinicica (rucola) si/sau ciuperci pe blogul pasiunilor culinare ale Alinutzei: Ciocolata si piper.
Si am ajuns in Februarie 2011, luna iubirii si inimioarelor, iar Ciocolata ca ingredient secret aleasa de Miha la Dulciuri fel de fel s-a nimerit la fix.
In Martie 2011, Carmen, chef-ul bucatar din Bucataria Furnicutilor ne provoaca cu 2 ingrediente inedite: vin si cafea.
Cu sarbatoarea Pastelui apropiindu-se, in Aprilie 2011, Mimi si-ale ei Bucate pe alese ne provoaca sa gatim cu miere si/sau miel.
Mai 2011, luna florilor a adus Dulce Romanie din nou peste ocean, de unde Alina de la
In luna Iunie 2011, luna copiilor din noi, Antonina de la Dulcegarii Culinare ne provoaca sa ne racorim cu Menta si Cirese. Adunarea lunii iunie.
Iulie 2011, a 10-a luna de Dulce Romanie: Flory de la Retete fel de fel ne propune ingrediente de vara: Fructe de padure si Busuioc. Adunarea lunii iulie.
In luna lui gustar (August 2011) Gaby de la Papa bun ne invita sa gustam cate putin din retete cu Pui si/sau Prune. Adunarea lunii august.
Inceput timid de toamna in Septembrie 2011, iar Betty de la Betty's Kitchen duce mai departe provocarea cu ingrediente de sezon: Vinete si Pere. Adunarea lunii Septembrie.
In Octombrie 2011, Dulce Romanie implineste un an! Pentru sarbatorire, Raluca si al sau My Fancy Cake a ales sa facem Cupcakes si sa interpretam Ziua recoltei. Adunarea lunii Octombrie.
La inceputul celui de-al doilea an de Dulce Romanie, in Noiembrie 2011, Xandrinne si ale ei ispravi culinare ne provoaca sa ne indreptam atentia spre mere si hrean. Adunarea lunii Noiembrie.
Periplul culinar continua pe blogul Cooking with my soul unde in Decembrie 2011, Brandusa ne imbie sa cunoastem mai bine ghimbirul si sa facem prajiturele de Craciun. Adunarea lunii Decembrie.
Ianuarie 2012: in noul an, dupa atatea fripturi, Mitinita ne invita sa ne detoxifiem cu sau fara citrice. Adunarea lunii ianuarie.
In miez de iarna (Februarie 2012), printre nameti de zapada si geruri, Viorica de la Caietul cu retete ne provoaca sa stam la caldurica si sa coacem ceva cu drojdie si sa ne iubim cu retete de dragoste. Adunarea lunii Februarie.
A venit primavara! In Martie 2012, noua gazda a Dulcei Romanii Cristina's Blog - Arome si culori a ales ca ingrediente pastele si frisca. Adunarea lunii Martie.
Dulce Romanie a ajuns la Timisoara in luna Aprilie 2012, de unde Alina - Blog de sotie fericita ne invita sa gatim cu mac si specialitati pentru Sarbatoarea Pascala. Adunarea lunii Aprilie.
Mai 2012: o primavara verde, pe care Andreea-Elena (Toata ziua in bucatarie) ne propune sa o inverzim si sa ii dam mai multa putere cu spanac. Adunarea lunii Mai.
In luna Iunie 2012, Dulce Romanie a ajuns la Andie's Veggies: nu poate sa fie decat vegetarian. Dar Andreea mai are o alta slabiciune, dulciurile, asa ca dupa o masa vegetariana, putem sa avem caramel la desert. Adunarea lunii Iunie. Si continuarea adunarii.
O noua provocare in Iulie 2012, care vine de la Simplu si Bun: cel putin doua din ingredientele zmeura, vanilie si branza de capra trebuie folosite. Adunarea lunii iulie.
In August 2012, Catalina de la Kiss The Cook ne aduce aminte de copilarie si ne provoaca sa pregatim ceva cu levantica. Adunarea lunii august.
Odata cu inceputul toamnei, in Septembrie 2012, Nicol de la All Day Cooking ne invita sa ne aprovizionam Camara si sa pregatim ceva cu Piersici. Adunarea lunii septembrie.
La luna aniversara de Dulce Romanie in Octombrie 2012, Mihai de la Placeri simple ne da poate cea mai grea si cea mai placuta sarcina: Cea mai buna reteta a ta. Adunarea lunii octombrie.
In prag de 1 Decembrie, luna Noiembrie 2012 am ales-o sa sarbatorim Ziua Romaniei, gazduita chiar aici de mine, la De prin lume adunate... Adunarea lunii noiembrie.
In Decembrie 2012, Monica de la The Foodie Family ne provoaca la tema pufoasa si usoara ca un fulg de nea: Bezele. Adunarea lunii decembrie.
Un an nou, o provocare noua: in Ianuarie 2013, Alexandra de la Menta&Rozmarin ne propune sa gatim local, cu cartofi si mere. Adunarea lunii ianuarie.
Pentru Februarie 2013, Ioana de la Pasiune si culoare provoaca intr-un mod mai exotic, cu mango, nuca de cocos si bucatarie internationala. Adunarea lunii februarie.
In Martie 2013, Paula Iulia de la Enjoy Dessert! ne aduce primavara si ziua femeii in preparate, cu cacao si nuci. Adunarea lunii martie.
Mult asteptata primavara in Aprilie 2013 vine cu o provocare de sezon, Magda Adina de la Cat's Kitchen ne imbie cu leurda, ciuperci si tarte rustice. Adunarea lunii aprilie.
In Mai 2013, Cornelia de la Delicatesa.ro a cautat ingrediente noi, si a gasit ca mazarea si capsunile au fost putin nebagate in seama pana acum. Odata cu ele, sa ne imbogatim si meniul de salate. Adunarea lunii mai.
In luna copiilor, Iunie 2013, Simona de la Simona's World ne provoaca sa exersam framantatul cu aluaturi intr-o prezentare rustica/traditionala si sa ne simtim din nou copii intr-un preparat decorat special. Adunarea lunii iunie.
In plina vara, Iulie 2013, Ana Maria de la Blog cu legume ne imbie sa uitam putin de carne si sa Sa gatim sanatos cu legume si fructe de sezon! Parada lunii iulie.
August 2013 - Diana de la Disturbingly Delicious ne provoaca sa sarbatorim, asa cum spune ea, pe Maria sa, Rosia. Parada lunii august.
Toamna timpurie in Septembrie 2013, iar Liana de la Pe masa din bucatarie a ales ca teme ciocolata de casa, mustul si stafidele. Parada lunii Septembrie.
In luna aniversara de 3 ani de Dulce Romanie, Cristina de la Cristina's World ne propune ceva mai original, si anume cu ce sa NU gatim: faina de grau, zahar si ulei. Adunarea lunii octombrie.
Luna Noiembrie 2013 ne aduce la provocare o leguma umila, dar foarte buna si sanatoasa: varza! Pe langa varza, Liana si Laura de la Transylvanian Kitchen ne propun sa facem si fursecuri. Adunarea lunii noiembrie.
In luna Decebrie 2013, Kadia de la In jurul Kadiei propune un ingredient de sarbatori de iarna: scortisoara, si supe crema, perfecte pentru vremea rece. Adunarea lunii decembrie.
Corina de la Pofta vine gatind! ne provoaca la inceput de an in Ianuarie 2014 sa facem clatite si sa gatim cu naut sau linte. Adunarea lunii ianuarie.
Ne apropiem de finalul periplului Dulce Romanie, iar in Februarie 2014, Stefy de la Stefy Harnicuta ne propune sa pregatim ceva cu mascarpone si/sau aluat foietaj. Adunarea lunii februarie.
Ultima editie de Dulce Romanie ne aduce "acasa" la doamna Elena de la Bucataria Elenei, care in Martie 2014 ne provoaca sa gatim cu legume verzi si lactate. Adunarea lunii martie