April 27, 2012

Salata de castraveti cu dressing de mac/ Cucumber Salad with Poppy seed dressing


(Please scroll down for recipe in English)

In afara de deserturi, cele mai multe din retetele mele sunt salate. Mai consistente, mai usoare, mai condimentate, le-am mancat pe toate cu placere si multe dintre ele sunt pe lista de facut din nou. Cand am aflat ingredientele pentru Dulce Romanie, gazduita in aprilie de Alina (Blog de sotie fericita), prima data m-am gandit sa fac ceva dulce. Dar Dulce Romanie e o provocare... asa ca mi-am indreptat atentia catre o salata. Dressingul de mac (cremos si cu multe calorii) este destul de popular in State. Inspirata de o salata pe care am gasit-o pe Pinterest, cu dressing cu mac cu mult mai putine calorii decat cel cumparat, este o salata racoroasa care trebuie incercata.

Ingrediente (adaptata dupa Clementine cuisine)

1 castravete mare englezesc (sau 3 castraveti mici)
1-2 avocado (dupa preferinta)
1 mana buna de frunze de coriandru, tocate mare
1 ardei mic rosu (iute), fara seminte, tocat

Pentru dressing:

1 shallot (sau 1/4 ceapa rosie) tocata marunt
1 lingura de seminte de mac
zeama de la 1/2 lamaie verde
1 lingurita otet rosu
1/2 lingurita sare
piper proaspat macinat dupa gust
aprox 3 linguri ulei de masline extra virgin

Amestecati toate ingredientele pentru dressing intr-un bol si bateti cu un tel de cateva ori pana cand se emulsioneaza.

Tocati castravetii in bucati mari si puneti-i intr-un bol mare impreuna cu frunzele de coriandru si ardeiul rosu. Turnati dressingul peste salata si mestecati bine. Adaugati avocado taiat bucati mari si mestecati usor. Serviti imediat, simplu sau ca garnitura.



Ingredients (adapted after Clementine cuisine)

1 large English cucumber
1-2 avocados
1 handful cilantro, roughly chopped
1 fresh chili, seedless, chopped

For the dressing:

1 shallot (or 1/4 red onion) chopped
1 tbsp poppy seed
the juice from 1/2 lime
1 tsp red wine vinegar
1/2 tsp salt
fresh ground pepper, after taste
about 3 tbsp extra virgin olive oil

Mix all the ingredients for the dressing in a small bowl and whisk to make and emulsion.

Cut the cucumber in large pieces and place them in a large bowl with the cilantro and red chili. Pour the dressing over and toss well. Add the pieces of avocado and toss just to mix.
Serve immediately.

Enjoy!

April 20, 2012

S'mores Cupcakes si o aniversare intarziata



(Please scroll down for recipe in English)

Sunt doi ani de cand, intr-o seara, imi postam primul meu gand pe blog: "Sa vedem ce-o sa iasa". Si ce a iesit a fost mult mai mult decat ma asteptam. Un hobby s-a transformat intr-o pasiune, care la randul ei incerc sa o transform intr-un mod de viata. Prinsa insa intre multe pregatiri, am uitat data exacta si aniversarea blogului a trecut acum cateva zile. Insa ce am pregatit a fost o placuta incununare a celor doi ani de experimente, retete si ore petrecute in bucatarie. Masa (mancarea si decorurile) a fost facuta pentru o strangere de fonduri pentru gasirea unui tratament pentru cancerul la piept, eveniment organizat de Melissa, supravietuitoare a cancerului. A fost mult de munca, dar mi-a facut placere si mi-a placut mult rezultatul. Pentru printabilele din decor trebuie sa ii multumesc lui Chickabug. Multumesc inca odata tuturor care ma viziteaza, se inspira din retetele mele si imi lasa mesaje.


 
Acum sa va povestesc si despre S'mores. Printre deserturile traditionale americane, cheesecake, brownies si pies (placinte), s'mores s-ar regasi cu siguranta printre ele, fara sa fie un desert gatit propriu zis, ci un sandvis facut dintr-un marshmallow perpelit la foc de tabara, prins cu o bucata de ciocolata intre doi biscuiti graham. Marshmallow-ul topit, ciocolata si biscuiti crocanti... suna bine, nu? Ok, ok, recunosc, nu am mancant niciodata un s'mores propriu zis, dar mi-a placut mult ideea de s'mores transformat in cupcakes: crema cu marshmallow, prajita putin cu arzatorul, cat sa miroase dulceag in casa, imbinata cu cupcakes de ciocolata, este noua mea reteta favorita.


Ingrediente:

Crusta de biscuiti graham:


1 1/2 cups (cani de ceai) biscuiti graham macinati
55 gr unt topit

Se topeste untul si se toarna peste biscuitii macinati. Se amesteca bine cu furculita si se da deoparte.


Cupcakes de ciocolata:


1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1 cup (200 gr) zahar

2 oua
1/2 lingurita vanilie
1 cup (240 ml) cafea tare
1/2 cup (50 gr) cacao
1 2/3 cup (175 gr) faina
2 lingurite praf de copt


Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit). Pregatiti o tava de muffins cu hartii. In fiecare hartie puneti o lingura de amestec pentru crusta si apasati sa se aseze cu fundul unui pahar mic.


Amestecati cafeaua si cacaua cu o furculita pana cand se dizolva. Dati deoparte.
Bateti bine untul cu zaharul pana cand se face crema. Adaugati pe rand ouale, batand bine dupa fiecare. Adaugati vanilia si incorporati. Adaugati pe rand crema de cacao, apoi faina si praful de copt, mestecand pana cand este incorporat, fara sa bateti prea mult. Umpleti 3/4 formele de muffins cu amestec si coaceti in cuptorul incins pentru 20 de minute, cand o scobitoare introdusa in mijlocul uneia din cupcakes iasa afara curata. Daca aveti compozitie ramasa, scoateti cupcakes-urile coapte, rasturnati-le pe o tava si reluati procedeul.


Crema de marshmallows (adaptata dupa Glorious Treats):


2 albusuri
1 cup (200 gr) zahar
6 linguri de apa
1 lingura de sirop de porumb
1/4 lingurita sare
2 cups (cani de ceai) mini-marshmallows
1 lingurita extract de vanilie


Intr-un bol de metal (vasul de la mixerul Kitchen Aid) pus deasupra unei cratite mici in care fierbe apa, fara ca apa sa atinga fundul vasului, amestecati albusurile, zaharul, apa, siropul de porumb si sarea. Mestecati in continuu cu telul pana cand amestecul este fierbinte la atingere (70 grade Celsius, 160 F) si zaharul este dizolvat. Va dura intre 5-10 minute, nu va opriti din mestecat, altfel veti avea omleta in loc de crema.
Luati bolul de pe foc si bateti cu mixerul la viteza mare 5-10 minute, pana cand crema este tare si lucioasa. Puneti marshmallows-urile intr-un bol nemetalic si bagati-le in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, pana cand incep sa se umfle si sa se topeasca. Turnati-le imediat in amestecul de albusuri si bateti bine sa se incorporeze. Adaugati vanilia si bateti ca totul sa fie bine incorporat. Folositi crema imediat.


Pentru decor, puteti praji putin crema cu arzatorul si decorati cupcakes-urile cu bucatele de biscuiti si ciocolata.



Ingredients:

Graham cracker crust:

1 1/2 cups crushed graham crackers
1/2 stick melted butter

Mix well using a fork and set aside.


Chocolate cupcakes:

1 stick butter at room temperature
1 cup sugar
2 eggs

½ tsp vanilla extract
1 cup strong coffee
½ cup cocoa
1 2/3 cup all purpose flour
2 tsp baking powder

Preheat the oven at 350F. Prepare a muffin tin with cupcakes wrappers. Put about a tbsp of graham cracker crust in each muffin. Press down with the bottom of a small glass.
Stir the cocoa and coffee together using a fork until smooth. Set aside.

Cream the butter and sugar together, add the eggs one at a time, mixing after each addition. Add the vanilla, then the cocoa mixture, the flour and baking powder, mixing after each addition. Do not over mix. Pour the mixture in the prepared pan about 3/4 high and bake in the preheated oven for 20 minutes, when a toothpick inserted in the middle of one of the cupcakes comes out clean.
If you have remaining cupcake mix, remove the first batch and repeat the process.
Marshmallow cream (adapted after Glorious Treats):
2 egg whites
1 cup sugar
6 tbsp water
1 tbsp light corn syrup
1/4 tsp salt
2 cups mini marshmallows
1 tsp vanilla extract

In the bowl from the Kitchen Aid mixer, mix the egg whites, sugar, water, corn syrup and sugar. Place the bowl over a small sauce pan with boiling water, the bottom of the bowl shouldn't touch the water. Mix continuously until the mixture is hot to the touch and the sugar has dissolved (160 F). Remove the bowl and place it in the mixer. Mix on high speed for 5 minutes, until the mixture cooled down and the egg whites are fluffy and shiny. Place the mini marshmallows in the microwave oven for 30 seconds until fluff up and start to melt. Add it to the egg whites and beat to incorporate. Add the vanilla and beat until smooth. Use cream immediatelly.

To decorate de cupcakes, toast the cream with a torch and add pieces of chocolate and graham crackers on top.

Enjoy!

April 09, 2012

Tort Fotbal/ Soccer Cake


Un tort facut pentru un baiat caruia ii place fotbalul, iar fotbalistul preferat este Messi. Inauntru este tort "cookies and cream": blat de vanilie cu biscuiti de ciocolata si crema de bezea elvetiana alba.
"Iarba" nu a iesit perfecta, pentru ca, asa cum spunea cineva, crema cu unt nu este asa de stabila ca cea cu shortening, dar prefer intotdeauna gustul inaintea aspectului perfect :)

April 02, 2012

Cupcakes cu biscuiti Oreo/ Oreo Cupcakes



(Please scroll down for recipe in English)

Am primit saptamana trecuta cateva pachete de Oreos, si imediat mi-am amintit de apetisantele cupcakes cu Oreo pe care le-am vazut la Ana Maria cu catva timp in urma. M-am apucat de masurat, cantarit si transformat din grame in cups, iar cum din cand in cand mai fac si greseli, am dublat cantitatile de lapte si ulei. Ups! Dar nici o problema, au iesit 24 de cupcakes mai mult decat delicioase. Branza ricotta, sau mai bine zis urda, le face mai usoare decat niste cupcakes cu unt, si se potrivesc cu crema pufoasa de frisca si mascarpone. Neaparat de incercat cand aveti niste oreos prin bucatarie.

Ingrediente (adaptata dupa Just Love Cookin')

1 1/4 cups (190 gr) faina
1 1/2 lingurite praf de copt
1/2 cup (40 gr) cacao
1/4 lingurita sare
1 cup (200 gr) zahar
2 oua
10 oz (300 gr) ricotta
1/2 cup (120 ml) ulei
1 cup (240 ml) lapte
1 lingurita extract de vanilie
24 de biscuiti Oreo plus cativa pentru decor

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 F). Pregatiti o tava de muffins cu hartii. Puneti in fiecare hartie un biscuite Oreo.
Cerneti impreuna faina, cacaoa, praful de copt, sarea si zaharul. Dati deoparte.
Bateti ouale impreuna cu ricotta, apoi adaugati uleiul, laptele si extractul de vanilie, batand dupa fiecare cu telul. Adaugati amestecul de faina si mestecati pana cand totul este incorporat, fara sa bateti prea tare. Umpleti formele pregatite cu aluat aproape complet (Probabil din cauza ca am dublat cantitatile de ulei si lapte, cupcakes-urile mele nu s-au ridicat prea mult).
Coaceti in cuptorul incins pentru 20 de minute, cand atinse deasupra se simt tari.
Lasati sa se raceasca in tava cateva minute, apoi scoateti-le din tava si lasati-le sa se raceasca complet.


Crema:

6 biscuiti Oreo
1 1/4 cups (300 ml) frisca lichida neindulcita rece
1 cup (8 oz, 250 gr) mascarpone
3/4 cup (90 gr) zahar pudra, sau mai mult dupa gust

Separati biscuitii si curatati crema intr-un bol. Puneti biscuitii fara crema intr-o punga cu fermoar si bateti cu ce aveti la indemana sa ii faramati bine.
Bateti frisca impreuna cu mascarpone si zaharul, la inceput la viteza mica, apoi la viteza mare pana cand se intareste. Adaugati crema ramasa de la biscuiti si mai bateti putin sa se incorporeze. Adaugati biscuitii zdrobiti si mestecati sa se incorporeze (nu bateti prea mult frisca si mascarpone, se poate transforma in unt).

Decorati cupcakes-urile cu un varf mare prin care au loc bucatile de biscuiti. Pentru cupcakes-urile decorate cu verde am omis biscuitii in crema, am adaugat colorant si am folosit varful Wilton 233.



Ingredients (for 24 pieces):

1 1/4 cups flour
1 1/2 tsp baking powder
1/2 cup cocoa
1/4 tsp salt
1 cup sugar
2 eggs
10 oz ricotta
1/2 cup vegetable oil
1 cup milk
1 tsp vanilla extract
24 oreos plus more for decor

Preheat the oven at 350F. Prepare a muffin tin with paper cups and place an oreo in each cup.
Sift together the flour, cocoa, baking powder, salt and sugar. Set aside.
Beat the eggs and ricotta using a whisk, then add the oil, milk and vanilla, whisking after each addition. Add the flour mixture and stir to incorporate. Do not over mix. Fill the prepared pan almost completely. Bake in the preheated oven for 20 minutes, when the cupcakes touched lightly are firm.
Let cool few minutes in the pan, remove and let cool completely.

Cream:

6 Oreos
1 1/4 cups heavy cream
1 cup (8 oz) mascarpone
3/4 cup or more powder sugar, after taste

Separate the Oreos, scrape and reserve the cream. Place the Oreos in a zipper bag and smash it with whatever heavy object you have in the kitchen.

Beat the heavy cream, mascarpone and powder sugar at low speed in the beginning, increasing the speed until firm. Add the reserved Oreo cream and beat to incorporate. Stir in the crushed Oreos.
Decorate the cooled cupcakes with a large tip so the Oreo pieces don't get stuck.
For the green topping I skipped the Oreos, added green food coloring and used Wilton tip no. 233.

Enjoy!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails