(Please scroll down for recipe in English)
Sunt doi ani de cand, intr-o seara, imi postam primul meu gand pe blog: "Sa vedem ce-o sa iasa". Si ce a iesit a fost mult mai mult decat ma asteptam. Un hobby s-a transformat intr-o pasiune, care la randul ei incerc sa o transform intr-un mod de viata. Prinsa insa intre multe pregatiri, am uitat data exacta si aniversarea blogului a trecut acum cateva zile. Insa ce am pregatit a fost o placuta incununare a celor doi ani de experimente, retete si ore petrecute in bucatarie. Masa (mancarea si decorurile) a fost facuta pentru o strangere de fonduri pentru gasirea unui tratament pentru cancerul la piept, eveniment organizat de Melissa, supravietuitoare a cancerului. A fost mult de munca, dar mi-a facut placere si mi-a placut mult rezultatul. Pentru printabilele din decor trebuie sa ii multumesc lui Chickabug. Multumesc inca odata tuturor care ma viziteaza, se inspira din retetele mele si imi lasa mesaje.
Acum sa va povestesc si despre S'mores. Printre deserturile traditionale americane, cheesecake, brownies si pies (placinte), s'mores s-ar regasi cu siguranta printre ele, fara sa fie un desert gatit propriu zis, ci un sandvis facut dintr-un marshmallow perpelit la foc de tabara, prins cu o bucata de ciocolata intre doi biscuiti graham. Marshmallow-ul topit, ciocolata si biscuiti crocanti... suna bine, nu? Ok, ok, recunosc, nu am mancant niciodata un s'mores propriu zis, dar mi-a placut mult ideea de s'mores transformat in cupcakes: crema cu marshmallow, prajita putin cu arzatorul, cat sa miroase dulceag in casa, imbinata cu cupcakes de ciocolata, este noua mea reteta favorita.
Ingrediente:
Crusta de biscuiti graham:
1 1/2 cups (cani de ceai) biscuiti graham macinati
55 gr unt topit
Se topeste untul si se toarna peste biscuitii macinati. Se amesteca bine cu furculita si se da deoparte.
Cupcakes de ciocolata:
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1 cup (200 gr)
zahar
2 oua
1/2 lingurita vanilie
1 cup
(240 ml) cafea tare
1/2 cup (50 gr) cacao
1 2/3 cup (175 gr) faina
2 lingurite praf de
copt
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 Fahrenheit).
Pregatiti o tava de muffins cu hartii. In fiecare hartie puneti o lingura de amestec pentru crusta si apasati sa se aseze cu fundul unui pahar mic.
Amestecati cafeaua si cacaua cu o furculita pana cand se
dizolva. Dati deoparte.
Bateti bine untul cu zaharul pana cand
se face crema. Adaugati pe rand ouale, batand bine dupa fiecare. Adaugati
vanilia si incorporati. Adaugati pe rand crema de cacao, apoi faina si
praful de copt, mestecand pana cand este incorporat, fara sa bateti prea mult.
Umpleti 3/4 formele de muffins cu amestec si coaceti in cuptorul incins pentru 20 de minute, cand o scobitoare introdusa in mijlocul uneia din cupcakes iasa afara curata. Daca aveti compozitie ramasa, scoateti cupcakes-urile coapte, rasturnati-le pe o tava si reluati procedeul.
Crema de marshmallows (adaptata dupa Glorious Treats):
2 albusuri
1 cup (200 gr) zahar
6 linguri de apa
1 lingura de sirop de porumb
1/4 lingurita sare
2 cups (cani de ceai) mini-marshmallows
1 lingurita extract de vanilie
Intr-un bol de metal (vasul de la mixerul Kitchen Aid) pus deasupra unei cratite mici in care fierbe apa, fara ca apa sa atinga fundul vasului, amestecati albusurile, zaharul, apa, siropul de porumb si sarea. Mestecati in continuu cu telul pana cand amestecul este fierbinte la atingere (70 grade Celsius, 160 F) si zaharul este dizolvat. Va dura intre 5-10 minute, nu va opriti din mestecat, altfel veti avea omleta in loc de crema.
Luati bolul de pe foc si bateti cu mixerul la viteza mare 5-10 minute, pana cand crema este tare si lucioasa. Puneti marshmallows-urile intr-un bol nemetalic si bagati-le in cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, pana cand incep sa se umfle si sa se topeasca. Turnati-le imediat in amestecul de albusuri si bateti bine sa se incorporeze. Adaugati vanilia si bateti ca totul sa fie bine incorporat. Folositi crema imediat.
Pentru decor, puteti praji putin crema cu arzatorul si decorati cupcakes-urile cu bucatele de biscuiti si ciocolata.
Ingredients:
Graham cracker crust:
1 1/2 cups crushed graham crackers
1/2 stick melted butter
Mix well using a fork and set aside.
Chocolate cupcakes:
1 stick butter at room
temperature
1 cup
sugar
2
eggs
½ tsp vanilla
extract
1 cup strong coffee
½ cup
cocoa
1 2/3 cup
all purpose flour
2 tsp
baking powder
Preheat the oven at 350F.
Prepare a muffin tin with cupcakes wrappers. Put about a tbsp of graham cracker crust in each muffin. Press down with the bottom of a small glass.
Stir the cocoa and coffee
together using a fork until smooth. Set aside.
Cream the butter and sugar
together, add the eggs one at a time, mixing after each addition. Add the
vanilla, then the cocoa mixture, the flour and baking powder, mixing
after each addition. Do not over mix. Pour the mixture in the prepared pan about 3/4 high and bake in the preheated oven for 20 minutes, when a toothpick inserted in the middle of one of the cupcakes comes out clean.
If you have remaining cupcake mix, remove the first batch and repeat the process.
Marshmallow cream (adapted after Glorious Treats):
2 egg whites
1 cup sugar
6 tbsp water
1 tbsp light corn syrup
1/4 tsp salt
2 cups mini marshmallows
1 tsp vanilla extract
In the bowl from the Kitchen Aid mixer, mix the egg whites, sugar, water, corn syrup and sugar. Place the bowl over a small sauce pan with boiling water, the bottom of the bowl shouldn't touch the water. Mix continuously until the mixture is hot to the touch and the sugar has dissolved (160 F). Remove the bowl and place it in the mixer. Mix on high speed for 5 minutes, until the mixture cooled down and the egg whites are fluffy and shiny. Place the mini marshmallows in the microwave oven for 30 seconds until fluff up and start to melt. Add it to the egg whites and beat to incorporate. Add the vanilla and beat until smooth. Use cream immediatelly.
To decorate de cupcakes, toast the cream with a torch and add pieces of chocolate and graham crackers on top.
Enjoy!