Trebuie sa recunosc, ideea nu a fost a mea, dar mi-a placut foarte mult cand am vazut micile imbucaturi de brownie cu "caciulite" de crema pe Pinterest. Erau perfecte pentru petrecerea cu ceai a lui Emily din aceasta luna, asa ca am trecut la treaba. Mi s-a parut mie cam putina ciocolata cand am amestecat ingredientele, dar am continuat reteta, si binenteles ca am avut dreptate, nu era deajuns de multa ciocolata. Am repetat si de aceasta data am adaptat reteta de brownie de la Cheesecake Brownie, iar crema este din nou creatie proprie.
Bucatelele astea cicolatoare sunt foarte dragute de servit la Tea Party sau la orice "party" de altfel. Bailey-ul din crema le face mai mult pentru adulti, dar il puteti omite pentru o petrecere pentru copii. Oaspetii le vor tine minte cu siguranta.
Ingrediente
~aprox 40 de bucati~
Brownie:
1 stick (113 gr) unt
1/2 cup (80-85 gr) chipsuri de ciocolata semidulce
100 gr ciocolata cu 60% sau mai mult cacao
1 lingurita ness
1 cup (200 gr) zahar
3 oua
1 lingurita vanilie
3/4 cup (75 gr) faina
1/4 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
Incingeti cuptorul la 165 grade Celsius (325 F). Pregatiti o tava de 9x13" (23x33 cm) si tapetati-o cu hartie de copt, asa incat hartia sa iasa din marginile tavii pe laterale, pentru a putea scoate brownie-ul copt. Intr-un bol amestecati cu telul faina cu sarea si praful de copt.
Pe bain marie (intr-un bol pus deasupra unui vas in care fierbe apa, fara ca fundul bolului sa atinga apa) se topeste ciocolata tocata, untul bucatele, ness-ul si chipsurile de ciocolata. Mestecati din cand in cand, pana cand este topita uniform. Dati la o parte de pe foc si adaugati zaharul, apoi ouale, pe rand, mestecand bine dupa fiecare adaugare. Adaugati vanilia, apoi amestecul de faina si mestecati pana cand totul este bine incorporat.
Turnati amestecul in tava pregatita si coaceti in cuptorul incins pentru 25 de minute. Lasati sa se raceasca, apoi scoateti cu hartia de copt brownie-ul din tava. Va fi probabil necesar sa desprindeti cele doua margini fara hartie de copt cu varful unui cutit.
Taiati cu un taietor rotund de prajituri (aprox 4 cm in diametru) bucatele mici, si impingeti-le usor cu degetul sa iasa din forma.
Crema de cafea si Baileys
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1 cup (100 gr) zahar pudra
1 lingura frisca lichida neindulcita, rece
2 linguri Baileys, rece
1 lingurita ness
Dizolvati bine ness-ul in frisca lichida neindulcita si amestecati cu Baileys.
Bateti crema untul si zaharul, pana cand sunt bine amestecate. Adaugati amestecul de ness, frisca si Baileys si bateti la viteza mare 2-3 minute.
Cu un varf rotund cu deschizatura mare, faceti caciulite de crema pe fiecare bucatica de brownie. Optional, puteti pudra cu cacao sau scortisoara.
Daca nu aveti un taietor potrivit, puteti intinde crema peste prajitura netaiata si taiati-o patratele.
Pofta buna!