December 14, 2011
Pui paprika/ Paprika Chicken
O alta reteta cu banalul pui, care mai are nevoie de variatii din cand in cand. A fost a doua oara cand am facut Pui paprika, in prima varianta (acum vreo 2 ani) era prea multa boia si nu erau rosii, si chiar daca mancarea a iesit de culoare rosie, se simtea nevoia aciditatii tomatelor. Reteta aceasta este a Laurei Calder si este atat de buna incat nu vreti sa schimbati nimic, poate numai sa dublati cantitatile.
Am fost putin sceptica in privinta feniculului, care mi se pare prea parfumat si nu imi place in mod deosebit, dar a aromat mancarea si nu a avut un gust puternic de fenicul. Va avertizez, creeaza dependenta! :)
Ingrediente:
4-6 bucati de pui (eu am folosit pulpe)
1 lingura untura (topita de la bacon sau simpla) sau ulei
2 ardei rosii potriviti, tocati feliute de aprox 5 cm
1 ceapa taiata felii subtiri
1/2 bulb de fenicul, taiat felii subtiri
1 lingura paprika (boia) dulce
1 catel de usturoi tocat
1/2 cup (120 ml) vin alb
2 rosii potrivite, tocate mare
1 foaie de dafin
2 linguri smantana sau creme fraiche (eu am folosi "mexican crema" care este mai apropiata de creme fraiche)
sare si piper dupa gust
putina zeama de lamaie dupa gust
patrunjel pentru servit
Uscati bucatile de pui cu un servetel si asezonati-le cu sare si piper. Intr-o cratita mai mare incingeti untura sau uleiul pe foc mediu. Cand este incins bine, puneti bucatile de pui cu pielea in jos. Nu le miscati pana cand sunt rumenite, cand sunt gata se vor desprinde mai usor. Prajiti-le pe ambele parti pana cand se rumenesc. Nu aglomerati puiul, prajiti in ture daca aveti mai multe bucati. Scoateti si dati deoparte.
Scurgeti grasimea, lasand numai o lingura. Pe foc mic-mediu, adaugati ceapa, apoi ardeiul si feniculul, si cand sunt inmuiate (aprox 10 minute) si incep sa se rumeneasca adaugati boiaua si usturoiul, mai caliti 1-2 minute. Stingeti tigaia cu vinul si curatati tot ce este prins pe fundul cratitei. Adaugati rosiile si foaia de dafin. Asezonati cu sare si piper. Intoarceti bucatile de pui inapoi in cratita, ingropandu-le in sos. Acoperiti cratita partial si lasati sa fiarba 20-30 de minute. Mestecati din cand in cand, sa nu se prinda.
Cand puiul este patruns, scoateti si asezati-l pe un platou. Daca este prea mult lichid ramas, mai fierbeti pana cand se reduce. Opriti focul, adaugati smantana sau creme fraiche, si verificati de sare si piper. Turnati sosul peste pui si serviti, presarat cu patrunjel tocat sau zeama de lamaie daca va place.
Bon apetit!
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
13 comments:
Arata demential! Te pup :*
Trebuie sa fie grozav pregatit asa,imi place puiul tau,te pup!
Arata bine si chiar cred ca este bun! Salvez reteta!
Imi place puiul tau! Arata grozav de bine! Pupicei!
Eu stiu ca paprika creaza dependenta:)o folosesc mult.
imi place foarte mult aceasta combinatie iar puiul tau arata super apetisant :*
o zi minunata draga mea!
Am de toate in afara de fenicul. Trebuie sa trag o fuga la market!! tare-mi place combinatia! pupici
Ti-a iesit delicios!
Delicios! Papricasul era staple food la noi acasa (in Harghita :) )
Sarbatori fericite!
Te invit cu mare drag la Provocarea “Reteta mea de suflet pe anul 2011”! Haide sa impartasim cele mai frumoase si mai dragi moment ale anului 2011!
http://andreeachinesefood.blogspot.com/2011/12/provocare-reteta-mea-de-suflet-pe-anul.html
Pup!
Arata tare bine puitul!!Cred ca e tare delicioasa combinatia!Pup!
Mihaela, Ce bine arata puiul cu paprika...si mie imi place de mancarile ale Laura Calder. Am incercat cateva si tare bune au fost. Dar retata asta n-am incercato inca. Dar am in gand sa o fac... ce bine ai prezentat-o! Multumesc mult pentru reteta...
nici io nu-s prea prietena cu fenelul,dar probabil ca am sa incerc reteta !
Post a Comment