"Prin prisma meseriei mele stiam ca viata este pretioasa, dar, abia acum am inteles ce inseamna sa te lupti pentru fiecare zi in plus!
Va multumesc din suflet tuturor celor care ma ajutati sa fructific orice sansa si sper ca tot acest bine pe care-l faceti sa se intoarca spre voi inzecit atunci cand veti avea mai multa nevoie!"
Asta spunea Adriana acum 4 ani cand a inceput lupta cu boala. O lupta grea, care a parut invinsa, dar, ca un sarpe perfid, s-a intors si a atacat cu mai multa putere. Adriana a plecat prea devreme dintre noi. Dumnezeu are planurile lui, pe care nu le intelegem cateodata. Stiu ca Adriana este acum intr-un loc mai bun. Ma rog pentru cei ramasi, ca Domnul sa le dea putere si alinare.
Pentru mine a ramas amintirea catorva zile de vacanta petrecute impreuna copii fiind, o sticla de Cico impartita intre fete, un drum catre Universitate pentru examenul de admitere, cand Adriana mi-a aratat usa pe care trebuia sa intru si o biblioteca plina de carti...
(Please scroll down for recipe in English)
Cupcakes Mocha cu Ciocolata alba si neagraCupcakes-urile le-am facut pentru prietena mea (coincidenta de nume) Adriana, care a absolvit scoala de asistente medicale. Dupa cum a zis Adriana, sunt "cele mai bune cupcakes".
Ingrediente (adaptata dupa Brown Eye Baker):
1 1/3 cups (135 gr) faina
1/3 cup (35 gr) cacao
1 lingura praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1/4 lingurita sare
1/2 cup (120 ml) lapte
1/2 cup (120 ml) cafea tare
1 1/2 lingurite ness
1 lingurita extract de vanilie
1 stick (113 gr) unt la temperatura camerei
1/2 cup (50 gr) zahar
1/2 cup (85 gr) zahar brun
1 ou
Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius (350 F). Pregatiti o tava de muffins cu hartii.
Cerneti impreuna faina, cacaoa, sarea, praful de copt si bicarbonatul de sodiu. Dati deoparte.
Dizolvati nessul in cafea, amestecati cu laptele si vanilia si dati deoparte.
Bateti untul cu zaharul si zaharul brun pana cand devin o crema. Adaugati oul si bateti sa se incorporeze. Adaugati amestecul de faina si cel de cafea alternativ, incepand si terminand cu faina, mestecand dupa fiecare adaugare. Mestecati pana cand totul este bine incorporat, fara sa bateti prea mult.
Umpleti 3/4 din hartii in tava pregatita (mie mi-a mai ramas aluat pentru inca 4 cupcakes). Coaceti in cuptorul incins pentru 20-22 minute, cand o scobitoare introdusa in una din cupcakes iasa afara curata. Lasati sa se raceasca in tava cateva minute, scoateti-le si lasati-le sa se raceasca complet inainte de decorare.
Crema Mocha de ciocolata alba (reteta proprie)
~ajunge pentru 12 cupcakes~
2 stick-uri de unt (226 gr) la temperatura camerei
1/2 cup (aprox 60 gr) zahar pudra
1/2 cup (90 gr) chipsuri de ciocolata alba (sau ciocolata alba tocata bucatele)
1/4 cup (60 ml) frisca lichida neindulcita rece (smantana pentru gatit, grasime 30%)
1 lingurita ness
1/2 lingurita extract de cafea (optional)
Topiti ciocolata alba pe bain-marie sau in cuptorul cu microunde, 20 de secunde odata, mestecand dupa fiecare tura, pana cand este bine topita. Dati deoparte sa se racoreasca.
Dizolvati bine nessul in frisca lichida (eu nu l-am dizolvat foarte bine si bucatelele ramase nu voiau sa iasa prin varful de decorat). Dati deoparte.
Bateti untul cu zaharul pudra pana cand devin o crema. Adaugati ciocolata alba topita si racorita, bateti sa se incorporeze. Adaugati frisca lichida cu nessul si extractul de cafea (daca folositi) si bateti la viteza mare pana cand totul devine o crema tare.
Decorati cupcakes-urile dupa preferinta.
Palariutele de absolvent sunt facute din fondant si pasta de zahar.
Mocha Cupcakes with White and Dark Chocolate
Ingredients (adapted after Brown Eye Baker):
1 1/3 cups flour
1/3 cup cocoa
1 tsp baking powder
½ tsp baking soda
¼ tsp salt
½ cup milk
½ cup strong coffee
1 ½ tsp instant coffee
1 tsp vanilla extract
1 stick (113 gr) butter at room temperature
½ cup sugar
½ cup brown sugar
1 egg
Preheat the oven at 350 Fahrenheit. Prepare and line a muffin tray.
Sift together the flour, cocoa, salt, baking powder and baking soda. Set aside.
Dissolve the instant coffee in the coffee, mix with the milk and vanilla extract and set aside.
Beat the butter and both sugars until creamy. Add the egg and beat to incorporate. Add the flour mixture and coffee mixture alternately, starting and ending with flour, stirring after each addition. Mix until everything is smooth, do not over beat. Fill the muffin tray ¾ high (I had mixture left for 4 extra cupcakes). Bake in the preheated oven for 20-22 minutes, until a toothpick inserted in the middle of one of the cupcakes comes out clean.
Let cool few minutes in the tray, remove and let cool completely before decorating.
Mocha White Chocolate Topping
~enough for 12 cupcakes~
2 sticks (226 gr) butter at room temperature
½ cup powder sugar
½ cup (90 gr) white chocolate chips
¼ cup cold heavy cream
1 tsp instant coffee
½ tsp coffee extract
Melt the white chocolate on a double boiler or in the microwave oven for 20 seconds at a time, stirring after each round, until the chocolate is completely melted and smooth. Set aside to cool.
Dissolve the instant coffee in the heavy cream. Set aside.
Beat the butter and powder sugar until creamy. Add the cooled white chocolate and beat until smooth. Add the heavy cream and coffee extract (if using) and beat at high speed until smooth and creamy.
Decorate the cupcakes as you like. The graduation hats are handmade from fondant and sugar paste.
16 comments:
imi pare nespus de rau sa aud depre prietena ta :( o sa spun o rugaciune pentru familia ei.
Cupcake-urile arata grozav, reteta de expresso frosting am adaptat-o si eu pentru un up-coming post ;)
Multumesc Roxana pentru mesaj. Adriana a fost verisoara mea primara.
Dumnezeu va avea grija de ea! Imi pare rau sa aud despre oameni care pleaca dintre noi atat de tineri!
Am vazut tristete in cuvintele tale, dar si speranta.O imbratisare!
Sigur Dumnezeu are grija de prietena ta acolo unde este.
Cupcake-urile arata grozav, te sarut!
imi pare tare rau de verisoara ta, dar soarta ti-a adus o alta Adriana in viata si sunt sigura ca-ti va lumina drumul! excelente prajiturele!
Sincerele mele regrete pentru Adriana!
Briosele arata senzational, nu am putut sa nu adaug si aceasta remarca.
Oh, Mihaela, imi pare atat de rau sa aud ca Adriana nu mai este.Imi aduc aminte ca te-ai luptat cum ai putut sa o ajuti atunci cand a descoperit boala pentru prima data.Credeam ca s-a rezolvat...Sunt trista, Dumnezeu sa o odihneasca, este cu siguranta in lumea unde nu mai exista durere si nici suferinta.
Minunate prajiturelele!!!Sincere regrete pentru verisoara ta!
Mai ai si pentru mine? sunt tare pofticioasã...luna asta am lucrat si eu la cupcakes-uri:)
Sincere condoleante pt verisoara ta!
Te imbratisez cu prietenie.
Prezentarea este de nota 1o plus!
Imi pare rau pentru verisoara ta si sper sa reusesti sa treci peste aceste momente triste. Cu bine,
Irina
Imi pare nespus de rau cand aud ca cei dragi noua sunt rapusi de-o boala crunta si luati prea devreme dintre noi , si mama mea a avut acelasi destin :(:(:( .....
D-zeu sa-i odihneasca in liniste !!!!
Am intrat aici fascinata de pozele tale, dar pe loc m-am intristat citind introducerea postarii. Imi pare rau pentru pierderea suferita :(
Cand ai timp te astept si la mine pe blog >:D<
Sincere condoleante pentru verisoara ta! :(
Cupcakes-urile sunt minunate. Ceva asemanator vreau sa pregatesc si eu ptr nepotica mea care termina clasa a VIII-a :)
Te pup
Post a Comment