August 03, 2012

Inghetata "Cookies'n Cream"/ Cookies'n Cream Ice Cream


Ca sa inchiei mica serie de inghetata (numai pentru moment) postez si aceasta reteta. "Cookies'n Cream", adica "Prajiturele cu crema", este o "aroma" foarte comuna prin America, se gaseste des in varianta comerciala si aici am incercat o varianta proprie. Daca de obicei la inghetate merg "pe mana" lui David Lebovitz (fara sa dau gres niciodata), de aceasta data am pornit la drum pe cont propriu.
Am folosit 2 galbenusuri si 1 ou. Probabil varianta cu doua oua intregi ar fi iesit mai putin galbena, dar nu mai putin gustoasa. Bine de stiut data viitoare :)


Ingrediente:

1 cup (240 ml) lapte integral
1 1/2 cups (360 ml) frisca lichida neindulcita, impartita
2 galbenusuri
1 ou
3/4 cup (150 gr) zahar
un praf de sare
1/2 cup (aprox 100 gr) mascarpone
1/2 lingurita extract de vanilie
aprox 10 biscuiti oreo taiati bucati (nu macinati)

Incingeti laptele si 1/2 cup (120 ml) din frisca lichida, pana aproape sa inceapa sa fiarba.
Separat, bateti oul, galbenusurile, zaharul, sarea, vanilia si mascarpone. Mestecand continuu, se adauga laptele fierbinte, pana cand tot este adaugat. Intoarceti totul pe foc mic, mestecand in continuu, pana cand amestecul incepe sa se ingroase usor. Ca sa testati, trageti o linie cu degetul pe spatele lingurii (spatulei), ar trebui sa lase o dara vizibila.
Strecurati, apoi amestecati cu restul de frisca lichida neindulcita. Raciti bine in frigider cateva ore, apoi dati prin masina de inghetata, 25-30 de minute, conform instructiunilor masinii. Cand inghetata este gata, adaugati biscuitii si mestecati cu mana (nu mai folositi masina!) pana cand sunt uniform incorporati. Serviti dupa cateva ore la congelator.
Initial biscuitii vor fi tari, dar dupa ce stau in inghetata se vor inmuia exact cat trebuie.



Ingredients:

1 cup whole milk
1 1/2 cups heavy cream, divided
2 egg yolks
1 egg
3/4 cup sugar
pinch of salt
1/2 cup mascarpone
1/2 tsp vanilla extract
about 10 oreos, cut in pieces (not ground)

Heat the milk and 1/2 cup heavy cream. In a bowl, whisk the egg, egg yolks, salt, vanilla and mascarpone. Keep whisking and gradually add the heated milk, until all milk is added. Return everything on low heat and stir continuously until the mixture starts to thicken. To test it, draw a line with your finger on the back of the spoon, it should leave a clear mark.
Strain the mixture and add the rest of the heavy cream. Cool completely in the fridge, several hours. Run thru the ice cream machine, 25-30 minutes, as the instructions specify. When is churned, add the chopped oreos and mix (do not use the machine!). Keep 2-3 hours in the freezer before serving.
As initially the oreos will be hard, they will soften after few hours in the freezer.

Enjoy!

6 comments:

Emily said...

supeeeeerb <3

Licuta Marin said...

Mmm, ce bine merge pe caldura asta!!!Arata tare bine!Pupici!

Gabriela {What Liberty Ate} said...

Tu ne rasfeti pe noi intr-una cu atata tipuri de inghetata. Eu tot vreau sa mai fac si eu, dar mereu aman, prin Cehia calduri cand vin cand pleaca, iar pofta de inghetata la fel. Dar o sa-mi pun osul la treaba pt. una delicioasa pe care o am in minte de ceva vreme! xoxo

Ellie said...

Hi Mihaela, Love your ice cream series... so perfect for the hot summer months! Actually, the cookies and cream version is one of my husband's favorite flavors. I love your addition of mascarpone.

Hope you are keeping well:).

The Wandering Oltean said...

rezultat ... desavarsit! Arata de nu se poate. Ai scos niste culori in a doua poza.. yummy!!

Alice said...

minunata!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails