May 27, 2013
La blouse Roumaine and the American salad, sau ia romaneasca si salata de cartofi in stil american
Azi a fost sarbatoare. Memorial Day (Ziua Eroilor), un fel de 1 Mai romanesc, inceputul sezonului de vara. Asta zicem noi vara, pentru ca dupa o primavara capricioasa, in care a fost cand foarte cald, cand foarte frig, zilele de plaja si piscina par asa departe...
Inspirata de filmuletul Gabrielei, am purtat o ie, desi nu cumparata din Romania, tot ie este. Deci: zi libera, ie romaneasca, papuci in culorile steagului american, mici romanesti, ceai cu gheata si salata americana de cartofi.
Salata de cartofi este foarte populara la picnicurile de vara, desi facuta acasa este mai rara. Alaturi de salata de paste se gaseste in toate magazinele, si cateodata este bunicica, nu se compara totusi cu cea facuta in casa. Ca o variatie la salata orientala, incercati si varianta americana.
Luna aceasta, Cornelia de la Delicatesa.ro ne provoaca sa ne imbogatim meniul de salate, si desi initial aveam o alta idee pentru provocare, salata aceasta de cartofi este numai buna pentru parada. Iar daca doriti o salata mai usoara, aveti de unde alege din "colectia" de pe blog.
Ingrediente (adaptata dupa Alton Brown)
aprox 1 kg de cartofi rosii*
3 linguri otet (de mere daca se poate)
1/2 cana* ceapa rosie toccata
1/2 cana castraveti murati tocati (din cei mici)
1/2 cana tulpini de telina tocate
2 catei de usturoi tocati marunt
o mana buna de patrunjel tocat
1 lingura de tarhon proaspat tocat
aprox 3/4 cana maioneza (preferabil facuta in casa, pentru reteta aici)
1 lingurita pudra de mustar (boabe macinate)
1 lingurita de sare
piper proaspat macinat
*Incercati sa folositi cartofi rosii pentru ca au mai putin amidon si se tin mai bine in felii. Ca masura, folositi un cup sau o cana obisnuita de ceai (250 ml).
Fierbeti cartofii in coaja, pana cand intra furculita usor in ei. Scurgeti apa si puneti apa rece. Cand sunt de ajuns de reci, curatati-i de coaja si taiati-i felii. Puneti-i intr-o punga cu fermoar sau intr-un bol acoperit cu folie de plastic. Stropitii cu cele 3 linguri de otet, mestecati usor, inchideti punga sau acoperiti bolul si pastrati la frigider, preferabil peste noapte, sau macar o ora.
Amestecati restul ingredientelor si mestecati bine. Adaugati cartofii si mestecati usor. Lasati inca o jumatate de ora-o ora sa se patrunda aromele.
Si o mica plimbare prin gradina:
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
6 comments:
Am făcut salata asta atât de des ca am și uitat ca nu este romanească :)
Ce frumos e bujorul. La multi ani de ziua copilului:P
draga mihaela te rog sa ma treci si pe mine, pe lista de gazde a proiectului dulce romainie..cred ca urmatorul loc liber e februarie 2014.
multumesc!!!
Stefy, te-am trecut in lista, multumesc pentru interes :)
Deliciosss!!!
Mihaela, am revenit in forta la provocare, asa ca te rog sa ma treci in lista de gazde la Provocarea "Dulce Romanie" pentru luna martie 2014, care urmeaza inteleg. Multumesc.
Post a Comment