October 20, 2014

Chec cu banane si nuci/ Banana Bread


Denumit in engleza "paine cu banane", checul acesta nu este o paine propriu zisa, ci un desert moale si foarte aromat, perfect langa o ceasca de cafea sau ceai intr-o zi rece, mai ales ca are nevoie sa stea mult timp in cuptor.
A fost pentru prima data cand l-am facut, dar este cu siguranta o reteta care merita refacuta, buna pentru casa, dar si impachetata frumos si facuta cadou.

Ingrediente:
~pentru o tava de 8"x4" (18x10 cm)~
 
2 oua
1/3 cup (80 ml) kefir*
1/2 cup (120 ml) ulei vegetal sau de floarea soarelui
2 banana bine coapte, pisate cu furculita
1/2 lingurita extract de vanilie
1 1/2 cups (300 gr) zahar
1 3/4 cups (175 gr) faina
1 lingurita bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de sare
2/3 cup (70 gr) nuci tocate

*Kefirul se poate substitui cu aceeasi cantitate de lapte amestecata cu 1 lingurita zeama de lamaie si lasata sa stea 5 minute.

Nota: pentru tava mea de 8''x4'' a fost putin prea multa compozitie, ar fi fost nevoie sa fac si vreo 2 muffins. Compozitia ar trebui sa fie 3/4 din tava.

Incingeti cuptorul la 350F (180 grade Celsius). Pregatiti o tava cu dimensiunile de mai sus, tapetati fundul cu hartie de copt si ungeti-o cu ulei.

Cerneti impreuna faina, zaharul, bicarbonatul de sodiu si sarea. Dati deoparte.

Bateti ouale bine, apoi adaugati treptat uleiul si bateti in continuare. Adaugati kefirul si vanilia si bateti sa se incorporeze, apoi incorporati si bananele pisate.
Amestecand cu o spatula, incorporati amestecul de faina si zahar, apoi nucile, fara a amesteca prea mult, doar pana cand totul este omogen.

Turnati amestecul in tava pregatita (ar trebui sa fie 3/4 din tava) si coaceti in cuptorul incins pentru o ora si 10 minute, cand o scobitoare introdusa in mijloc iasa afara curata.

Lasati sa se raceasca 30 de minute, apoi eliberati marginile checului cu un cutit si scoateti checul din tava. Pastrati intr-un container de plastic cu capac, sau pe un platou acoperit cu folie de plastic, nu este nici o problema daca se abureste, astfel nu se va usca.

Pofta buna!



No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails